Olvasási idő: 3 perc

A FIT tábor mindig tartogat valami meglepetést. A hagyományos sport és kézműves foglalkozásokon túl a szervezők idén is gondoskodtak arról, hogy különleges, a gyerekek képességeire, igényeire szabott programkínálattal szolgáljanak.

Az MCC Fiatal Tehetség Program ötödikes évfolyama Verőcén, a Csattogó-völgyben táborozott július 12-16. között. Az öt napos táborban a 180 kisdiáknak rengeteg kalandban és kihívásban volt része.

A tábor kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő területet. A fiatalok konfliktuskezelési tanácsokat tanulhattak vagy éppen játékos formában megismerhették a szerencsejátékok világát. A TTK laborban megannyi látványos, interaktív kísérletet próbálhattak ki a kémia tudományterületéről. 

Az MCC 2015 őszétől biztosít iskolán kívüli ingyenes tehetséggondozó programot az általános iskola felső tagozatos diákjai számára. A Fiatal Tehetség Program (FIT) emeli a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra, segíti tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket.

A tábor első napján a csapatépítésen volt a hangsúly. A fiatalok örömmel mérték össze tudásukat métázás közben. Majd a zoom játék segítségével erősödött az együttműködés a csapattagok között. A nyomozós játék során a négy elemmel ismerkedhettek a FIT-esek és végül egy csapatépítő foglalkozás is várta a táborozókat. Nem maradhatott el a közös énekes-táncos mulatság sem, ahol felcsendült a táborinduló.

Az egyik legkülönlegesebb és a gyerekek által kedvelt programot pedig a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület és Mogyi kutya jelentette, ahol Mogyi mentőkutya megkereste az "eltűnteket".

A diákok elsajátíthatták az önvédelem alapjait, a csillagászat iránt érdeklődők pedig akár naprendszerünkről, meteoritokról és az exobolygókról is tájékozódhattak. A ritmusérzéket és mozgáskoordinációt igénylő, élőzenés táncháznak is nagy sikere volt a Koccintós Hagyományőrző Néptánccsoport jóvoltából. 

A tábor utolsó teljes napja is mozgalmasan telt. A reggeli zenés torna után a csapat egyik fele ún. V4 programon vett részt, ahol a visegrádi csoporthoz tartozó országokkal kapcsolatosan bővíthették tudásukat. Ezalatt a tábor másik fele különböző sportágakban mérkőzhetett meg egymással. Volt itt kosárlabda, kézilabda, tollaslabda, foci, vizes sorverseny, kidobós és óriás ejtőernyő is.

A tábor végén ünnepélyesen kiosztottuk az ösztöndíjasok okleveleit is, és a fergeteges FIT-buli méltó zárása volt az utolsó közösen töltött estének.

Sok-sok közös élményt, számtalan szép emléket, örömteli pillanatot gyűjtöttek a fiatalok. Szeptembertől pedig már a hatodikos évfolyamot erősítik az MCC FIT Programban.