Olvasási idő: 4 perc

Január 15-én “Iránytű a továbbtanuláshoz” címmel rendeztük meg Középiskolás Programunk szakmai napját az MCC Tas vezér utcai központjában.

A délelőtti kerekasztal-beszélgetést Bartusz Dobosi László “stuDYING – Halálos találkozás az érettségi dementorokkal” című előadása vezette fel, melyben megismerkedtünk az érettségit körülölelő mítoszokkal. Ezután a kerekasztal-beszélgetés következett, melynek moderátora Szöőr Ádám volt, meghívott vendégei pedig Stumpf Kata, a Konnekt Egyesület társalapítója, Setényi János oktatáskutató, Hal Melinda pszichológus és Poros Gergely korábbi MCC-s diák voltak. A beszélgetés során körüljárták, milyen kihívások elé nézhet most egy felvételiző diák, mik a felsőoktatás változásai, de szó esett a pszichológiai tényezőkről és az aktuális kihívásokról is. Miben más egy tehetséges diáknak? Fel lehet-e készülni? Vannak-e jó tippek? Mire kell figyelni a továbbtanulás során? – Többek között ezekre a kérdésekre is keresték a választ.

A pizzaebédet követően délután tizenkét párhuzamosan futó foglalkozás közül választhattak a részvevők. Minden workshop három különböző idősávban zajlott le, így az érdeklődők több általuk választott programon is részt vehettek. Ezek szintén a továbbtanulás köré szerveződtek: bemutatkozott többek között az MCC hat iskolája, melyeket 1-1 hallgató, illetve 1-1 már végzett alumnus mutatott be az érdeklődőknek. Részt lehetett venni még Szűcs Dóra „Tapasztalatszerzés külföldön – tabuk nélkül" című előadásán, Danóczy Blanka „Mi leszel, ha nagy leszel? Főállású önkéntes” című workshopján, Zsidi Zsófia „A sikeres pályaválasztás záloga: az önismeret” című önismereti foglalkozásán valamint Koczka Éva „Tehetségből kiemelkedő” című workshopján. Ezeken kívül az érdeklődőknek lehetőségük nyílt meghallgatni Pethő Judit „Mindent a Felviről – Ismerkedés az E-felvételi rendszerrel” című bemutatóját, melyben megtudhattuk, hogyan is működik a Felvi E-Felvételi rendszere.

Bár kimerítő nap van a hátunk mögött, reméljük, hogy a változatos programkínálatunkban minden résztvevő talált kedvére valót.

Az eseményen előadást tartott:

  • Bartusz Dobosi László, a Középiskolás Program vezető oktatója – „stuDYING – Halálos találkozás az érettségi dementorokkal”
  • Kerekasztal-beszélgetés: Stumpf Kata (Konnekt Egyesület társalapítója), Setényi János (oktatáskutató), Hal Melinda (pszichológus), Poros Gergely (volt MCC-s diák). Moderátor: Szöőr Ádám
  • Szűcs Dóra, az MCC Nemzetközi kapcsolatok igazgatóságának vezetője – „Tapasztalatszerzés külföldön – tabuk nélkül"
  • Danóczy Blanka, az Amigos a Gyerekekért Alapítvány önkéntese – „Mi leszel, ha nagy leszel? Főállású önkéntes”
  • Zsidi Zsófia, pszichológus, az MCC KP vezető oktatója – „A sikeres pályaválasztás záloga: az önismeret”
  • Koczka Éva, az MCCKarrier- és Szakmai fejlesztési központ munkatársa – „Tehetségből kiemelkedő”
  • Pethő Judit, a Felsőoktatási Felvételi Főosztály főosztályvezetője – „Mindent a Felviről – Ismerkedés az E-felvételi rendszerrel”
  • Dunai Csilla, Kondi Krisztina, Genda Noémi, Bartalos Éva, Griesmüller Viktória Vita, Manninger Miksa, Halász Kamilla, Ván Bálint, Jereb Botond, Divényi János, Farkas Péter, Ujvárosi Máté, Balázsy Péter, Vuncs Rajmund, Kopányi Attila, Köpenczei Gergő, jelenlegi és volt MCC-s diákokként tartottak bemutatót az MCC iskoláiról.