Olvasási idő: 2 perc

A Vezetőképző Akadémia innovációs kurzusának intenzív hetén a hallgatók az innováció széleskörű aspektusait vizsgálták meg. A kurzus során a résztvevők megismerkedtek az innováció alapfogalmaival és annak történeti fejlődésével, beleértve a különböző innovációs elméleteket és modelleket, amelyek jelentős befolyást gyakoroltak a mai üzleti és tudományos világra.

 A kurzus elméleti alapjainak megértését gyakorlati látogatások színesítették. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem épületében a diákok betekintést nyertek az ipar és az oktatási szféra közötti együttműködésbe, különösen a Moduláris Hibrid Hajtásrendszer Laboratórium munkájába, ahol az egyetemi kutatók és ipari partnerek közösen dolgoznak a jövő járműhajtás-technológiáin.

A kurzus további gyakorlati részeként a hallgatók a Rolls-Royce Hungary Kft. szervezeti struktúrájába és innovációs folyamataiba is betekintést nyertek, ahol a vállalat szakértői bemutatták, hogy az innováció miként integrálódik a vállalat stratégiájába és működésébe. A fenntarthatóság és a zöld technológiák iránti elkötelezettségük révén a diákok megértették a környezeti fenntarthatóság és az innováció szoros kapcsolatát, valamint az információs társadalom és az adatvédelem aktuális kérdéseit. A munkaerőpiac és munkarend változásainak oktatási vonatkozásait is vizsgálták, különös figyelmet fordítva a mesterséges intelligencia és a digitalizáció hatására az oktatásban és a munkahelyi környezetben. Az intenzív hét során a hallgatók nem csak elméleti ismeretekkel gazdagodtak, hanem a valós világban alkalmazható új perspektívákat és megközelítéseket is elsajátítottak, amelyek elősegíthetik a jövőbeli innovációkat és az ezekhez kapcsolódó stratégiai döntéshozatalt.