Olvasási idő: 2 perc

Már az egyetemek doktori iskoláiban tanuló hallgatók számára is elérhetőek a Mathias Corvinus Collegium képzései. Az MCC idén ősszel elindítja PhD Programját, amelyre szeptember 5-ig lehet jelentkezni.

Az MCC Magyarország legnagyobb interdiszciplináris oktatási és kutatási központjaként kiemelt feladatnak tekinti, hogy elősegítse egy olyan magyar tudós nemzedék fölnövekedését, amely elkötelezett a tudományos módszerek mellett, magabiztosan kommunikálja saját kutatási eredményeit, és képes értelmezni más tudományterületek eredményeit is. Ezért az idén 25 éves tehetséggondozó intézmény PhD Programot indít, amelyben a doktoranduszok – egyetemi tanulmányaik mellett – kutatóként tevékenykedhetnek az MCC valamelyik műhelyében vagy intézetében, valamint vezető oktatók mentorálása által támogatást kapnak önálló kutatásuk elvégzéséhez. A Programban részt vevő hallgatók így az egyetemi elméleti képzés mellett gyakorlati tapasztalatokra is szert tehetnek, találkozhatnak az intézménybe látogató külföldi vendégprofesszorokkal, valamint hozzáférhetnek az MCC gazdag szellemi és kulturális életéhez. Az akadémiai karriernek ugyanis fontos része a kutatásokban való részvétel és a tehetséggondozó intézmény azt szeretné, hogy a doktoranduszok már a tanulmányaik során is közreműködjenek különböző tudományos projektekben. Erre pedig egyedülálló képzési lehetőséget kínál a Program mindazok számára, akik a jövőjüket a tudományos pályán képzelik el, és részt szeretnének venni az MCC akadémiai tevékenységében. Olyan tudásra, szemlélet- és gondolkodásmódra, valamint kapcsolatrendszerre tehetnek szert a hallgatók, amely nagyban segíti őket a tudományos előmenetelükben és akadémiai karrierükben.

Azok jelentkezhetnek a programra, akik doktori hallgatói jogviszonyban állnak valamely felsőoktatási intézménnyel, vagy doktori tanulmányaikat legkésőbb a 2021/2022-es őszi félévben megkezdik. A doktoranduszok havi javadalmazásban, valamint igény esetén collegiumi elszállásolásban is részesülnek. A várhatóan október közepén induló MCC PhD Programra szeptember 5-ig lehet jelentkezni.  

További információ és jelentkezés: https://mcc.hu/mcc-phd-program