Olvasási idő: 3 perc

Izgalmas amatőr vitorlásversennyel elstartolt a nyári szezon a Cholnoky Jenő Gyermek-és Ifjúsági Kikötő, Diáktáborban. Hamarosan érkeznek a diákok is az MCC nyári tehetséggondozó központjába, Révfülöpre. Teljes a telt ház, a képzési központ ugyanis jóval több, mint 1000 MCC-s diákot fog fogadni nyáron, táborok, szakmai programok és vitorlásoktatás várja a fiatalokat.

A 2023. május 20-án rendezett vitorlásversenyen MCC-s hallgatók, korábbi diákok és a feltörekvő generáció is képviseltette magát. Egy izgalmas amatőr versennyel rajtolt el a szezon. A táborozás és oktatás mellett a nyáron aztán majd még több diák szeli majd vitorlásokkal a vizet. Tavaly ugyanis 1000 diáknál is többet fogadott a tábor, idén még több diák sereglik majd Révfülöpre, a programok pedig már ősz közepéig szerveződnek.

A vitorlásoktatásra az MCC mint közösségépítést szolgáló pedagógiai elemre tekint, amelyen keresztül a következő generációk is megismerik a balatoni sport és vitorláskultúra hagyományait. Az úgynevezett vitorlás iskolarendszer keretén belül az MCC-s diákok az alapoktól egészen versenyszintig űzhetik a vitorlás sportot, valamint az idei évtől kezdődően a FIT korosztály alatti gyermekeknek szóló programot is tervezünk indítani. A tábor az egész nyári szezon alatt teltházzal működik, sorra érik majd egymást a különböző, oktatáson túlmutató rendezvények.

Többek között az Ifjúsági horgászverseny, a Fa Nándor megszervezésében megvalósuló One – Desing free flottabajnokság, valamint az Építészregatta, a Cholnoky Jenő Emléknap, a Kalóz ranglista verseny és a Balatoni Vízimentő Nap színesíti a központ életét, valamint a kikötő a Szent Jupán földkerülő hajót is fogadni fogja.

A FIT-es, KP-s, EP-s és számos más képzési program táborain túl a rendezvénynaptárban szerepelnek vitorlástáborok, szakmai tréningek és 5 háziverseny is:

  • Évadnyitó Kupa – május
  • Bonus Intra Kupa – június
  • Cholnoky Kupa – július
  • Szent István Kupa – augusztus
  • Évadzáró Kupa – szeptember

A Révfülöpi kikötő pedig nyitva áll majd a nagy balatoni versenyek előtt is, szervesen kivesszük a részünket a szervezésből.

Felsorolt programjainkon túl arra is törekszünk, hogy Révfülöp lakosságával, a Balatoni társadalommal szorosabb kapcsolatot ápoljunk. Ennek érdekében eseti jelleggel vitorlázással összefüggő programok szervezésével látnánk vendégül a helyi iskolásokat, óvodásokat. Az események szervezésében együttműködünk a Révfülöpi Iskolai Vitorlázó Egyesülettel.