Olvasási idő: 3 perc

Az MCC felvételt hirdet Posztdoktori Programjába azok számára, akik doktori disszertációjukat 2012–2020 között megvédték.

Az MCC felvételt hirdet Posztdoktori Programjába azok számára, akik doktori disszertációjukat 2012–2020 között megvédték, és akik úgy érzik, hogy doktori disszertációjának témája a szélesebb körű oktatási és ismeretterjesztő tevékenység szempontjából releváns.

A Mathias Corvinus Collegium több mint húsz éve céljai közé vette tudományos és közéleti témák felvetését, gyümölcsöző diskurzusok megteremtését, konferenciák, kerekasztal-beszélgetések, viták, szakmai összejövetelek szervezésével, valamint kötetek szerkesztésével és kiadásával. Az MCC Posztdoktori Program célja, hogy az intézményben az évek alatt összegyűjtött tudásmegosztási tapasztalatot és az általános iskolától a fiatal felnőtt korig ívelő oktatási infrastruktúrát a pályakezdő kutatók rendelkezésére bocsátva segítse az új tudományos eredmények minél hatékonyabb társadalomba való beágyazódását. A Program célja továbbá, hogy támogassa a pályakezdő kutatókat – az anyagi juttatások mellett – kapcsolati hálójuk építésében, illetve tudománykommunikációs készségeik fejlődésében.

Az MCC Posztdoktori Program létrehozását az a megfigyelés motiválta, hogy az elkészült tudományos művek és eredmények sok esetben lassan jutnak el a szűkebb szakmai közegen túl más célcsoportokhoz. A társadalom számára közvetlen haszonnal bíró témák, tudományos ismeretek és eredmények közérthető terjesztése, valamint e témáknak és ismereteknek a fiatal tehetségek oktatásába való bevonása olyan hatékony tudománykommunikációt valósít meg, amely megegyezik az MCC törekvéseivel. A program végső soron hozzájárul a társadalom és a tudomány közti hidak építéséhez, erősítéséhez és fenntartásához, valamint segíti a programban részt vevő ifjú kutatókat bekapcsolódni az oktatásba és a tudomány-népszerűsítésbe, így abban, hogy kutatói munkájuknak társadalmi hatása nagyobb szintet érjen el.

 A jelentkezés és a felvételi részleteiről ITT olvashatnak.