Olvasási idő: 2 perc

Több száz diákjával, regionális képviseleteivel országosan csatlakozott a Mathias Corvinus Collegium (MCC) az idei, 12. alkalommal megrendezett „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz. A hulladékkal szennyezett területek megtisztítása mellett a kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az összefogás erejére, valamint a környezetvédelem és -tudatosság fontosságára.

A TeSzedd! hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amelyet Magyarország Kormánya indított útjára, lehetőséget biztosítva a civil társadalomnak, hogy aktívan részt vehessen saját környezetének megtisztításában.

Amellett, hogy a Klímapolitikai Intézet (KPI) maga is szervezett már több lokális szemétszedést az elmúlt években, támogat minden olyan közösségi kezdeményezést, amely a környezetvédelem és a hazaszeretet égisze alatt jött léte. Ennélfogva a KPI – ahogy minden évben – most is országos szintű mozgalmat létrehozva csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz. Az Intézet mellett ugyanis az MCC összes regionális képviselete is részt vett a Föld napján (2024. április 22.) induló akcióban: 379 munkavállaló, valamint több mint 286 diák, 11 helyszínen dolgozott egy szebb, élhetőbb környezet megteremtésén, megmutatva ezzel a civil társadalom erejét.
A KPI munkatársai tisztelettel arra kérnek mindenkit, aki teheti, vegyen részt az önkéntes szemétszedési akciókon, és tegyen a tiszta környezetünk megóvásáért!

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló kezdeményezés szervezője és koordinátora az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI).