Olvasási idő: 3 perc

Idén negyedik alkalommal szervezik meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának (FIT) kooperációs és készségfejlesztő tanulmányi versenyét, a FIT Kaland Tehetségversenyt. A negyedik osztályos diákoknak szóló ingyenes csapatversenyre a szervezők a teljes Kárpát-medencei diákság jelentkezését várják.

A FIT Kaland egy izgalmas, több tudományterületet átfogó projektfeladat megoldását várja a nevező csapatoktól. A verseny során a gyerekeknek lehetőségük nyílik egymással kooperálva, gyakorlati tapasztalat és élmény útján megalkotni egy produktumot.

A FIT Program az MCC képzésrendszerének legfiatalabbakat megszólító eleme, amelynek segítségével már korai életszakaszban segíthetik a kiemelkedő képességű gyermekek kibontakozását. Ötödik osztályos kortól kínálnak élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést. A Fiatal Tehetség Program emeli a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra, segíti tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket. A FIT-nek köszönhetően a diákok többek között megtanulnak újraéleszteni, a pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, sőt, még a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek. A gyerekek ezek mellett olyan személetformáló foglalkozásokon is részt vehetnek, mint a terápiás állatokkal való találkozás, a konfliktuskezelési tréning vagy a fogyatékkal élők világát megismertető érzékenyítő találkozások.

Az idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő FIT Kaland fókuszában az időutazás témaköre áll, amelynek keretein belül egy társasjátékot kell készíteniük a csapatoknak. A feladathoz négy részterület kapcsolódik:

  • Rejtélyes építészet
  • Pénzügyi tudatosság
  • Színház világa
  • Média és filmes ismeretek

A közoktatásban kevésbé hangsúlyos területek játékos feldolgozásán túl a versenyben való részvétel a felsőbb évfolyamok tanulmányi versenyeire is kiváló tapasztalatszerzési lehetőség.

A nyertes csapat emellett értékes tárgyi nyereményeket vihet haza, valamint tagjai felvétel nélkül, automatikusan bekerülnek a Fiatal Tehetség Program szeptembertől induló évfolyamába is.

A három fős csapatok jelentkezését a fit.mcc.hu/fitkaland oldalon várják. Az elkészült projektfeladatok benyújtására május 4-ig van lehetőség.