Olvasási idő: 1 perc

A Pszichológia Iskola szervezésében az elmúlt hétvégén tavaszi akadémián vehettek részt az ország különböző pontjairól érkező MCCs egyetemisták.

A címhez – Holtomiglan holtodiglan: A rózsaszín ködön át a hosszútávú elköteleződésig – hűen, a párkapcsolataink alakulása, erőforrásai és kihívásai mentén hallhattak a résztvevők előadásokat és vehettek részt egyedi élményt nyújtó gyakorlatokban. Az öt szekcióra osztható hétvége a szerelembe esés tudományos vizsgálati eredményeivel kezdődött.

Szombaton délelőtt a férfi-női ideálokról alkotott elképzelések mentén, míg délután a hosszútávú elköteleződés előnyei és kihívásai, valamint a párkapcsolatok életciklusai mentén hallhattak előadásokat és beszélgethettek a résztvevők.

A zárónapon a párkapcsolatba hozott mintáink és működésünk, illetve a kapcsolati krízisekre adott agyi-érzelmi reakcióink kerültek górcső alá. A hétvége szakmai programja mellett a hallgatóknak módjuk volt megtapasztalni az MCC-s közösségi létet, valamint értékes és feltöltő kulturális és gasztrokulturális eseményeken vehettek részt.