Olvasási idő: 2 perc

Meg kell találnia a németországi kereszténydemokrata pártoknak újra a konzervatív szavazókat – mondta Holm Putzke, németországi jogászprofesszor október 20-án, Békéscsabán.

A Mathias Corvinus Collegium képzési központjában megrendezett nyilvános szakmai beszélgetésen a Keresztényszociális Unió politikusa, a Magyar-Német Intézet vendégoktatója a magyar-német kétoldalú kapcsolatokról is beszélt.

Holm Putzke a békéscsabai közönség előtt hangsúlyozta, a két ország kapcsolatai gazdasági, kulturális téren, valamint az emberek, települések között kifejezetten jók. Szerinte a politikusoknak is vissza kell térnie a partneri párbeszédhez. Ugyanakkor rengeteg múlik azon, hogy majd az új német kormány ezen a téren milyen lépéseket tesz.

Az MCC békéscsabai központjában most szeptembertől indult el a Fiatal Tehetség Program és a Középiskolás Program. Ezek mellett a békési megyeszékhelyen rendszeresen szerveznek szakmai előadásokat, kulturális és közéleti beszélgetéseket, könyvbemutatókat a város és környék polgárai számára is.

A szerdai eseményen izgalmas beszélgetés alakult ki az előadó, a diákok és az esemény vendégei között.

Az MCC most ősztől 14 magyarországi és további 9 külhoni magyar településen kínál tehetséggondozó programokat. Cél, hogy néhány éven belül 10 000 fiatal képzése valósuljon meg, 35 kárpát-medencei városban.