Olvasási idő: 7 perc

A mai komplex környezetben az egyéni és vállalati teljesítőképesség fenntartása és javítása egyre nehezebb feladatnak tűnik. A legtöbb szervezet komoly nehézségekkel küzd, legyen szó a belső struktúrában vagy a külső környezeti hatásokban jelentkező kihívásokról.

Gyorsan változó világunkban gyors döntéseket is kell hoznunk, és nincs mindig lehetőségünk az előre tervezésre. Porkoláb Imre, az MCC Flow Kutatási Intézetének vezetője, a katonai elit alakulatok világából érkező, több éves szervezetfejlesztési, innovációs és rendszerfejlesztési tapasztalatokkal rendelkező szakember olyan megoldási javaslatokat mutatott be a miskolci MCC közönségének, amelyek segítenek abban, hogy alkalmazkodni tudjunk a gyorsan változó, kiszámíthatatlan környezetünk kihívásaihoz.

Alkalmazkodsz, vagy lemaradsz!

A technológiai fejlődés, az információáradat, a kiszámíthatatlanság és bizonytalanság olyan terhet ró az emberiségre, amely alatt néha úgy érezzük, összeroppanunk. Az emberek és szervezetek többsége nem képes lépést tartani ezekkel a folyamatokkal. A jövőben a túlélés formulája eléggé egyértelmű: valaki vagy adaptálódik az egyre gyorsabb ütemben változó viszonyokhoz – létrejön az ember-gép szimbiózisa, és a technológia üteméhez tudjuk igazítani a saját emberi adaptációs módszereinket –, vagy végérvényesen lemarad.

V.U.C.A környezet

Korábban volt idő arra, hogy egy helyzetet elemezzünk, és az eredménynek megfelelően hozzunk meg döntéseket, viszont napjainkban, amikor egy felgyorsult világban élünk és egyre gyorsabban kell döntenünk is, ezt nem tudjuk megtenni. Még nagyobb probléma, hogy egyre kiszámíthatatlanabb a környezet, ahol nincsenek meg azok a szakértők, akik szállíthatnák nekünk a megoldásokat, ezért a tervezés alapú módszer már nem vezethet sikerre, hiszen sokszor a végcél is kiszámíthatatlan.
Gyakran érezzük úgy, a káosz szélén állunk, és egy úgynevezett V.U.C.A. környezetben találjuk magunkat – mondja Porkoláb Imre, aki azt tanácsolja, tanuljuk meg elfogadni a kiszámíthatatlanságot, és táncoljunk a káosz küszöbén!

De mi is az a V.U.C.A. környezet? Egy angol rövidítés (volatility, uncertainty, complexity, and ambiguity), ami kiszámíthatalanságot, bizonytalanságot, komplexitást és többértelműséget jelent. Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a problémák váratlanul érnek minket, ezért – teszi hozzá a szakember – növelni kell az előrelátást, és megbízhatóságot kell teremteni a káoszban. Nagyon nehezen tudjuk megjósolni, hogy a komplex és kiszámíthatatlan dolgok mennyi időt vesznek igénybe, és egyre gyakrabban kell használnunk a probabilisztikus (valószínűségi) gondolkodásmódot, amit azonban egy bürokratikus környezet nehezen tud elfogadni. Mert ha azt mondjuk, hogy 75%-osan tudjuk valaminek a kimenetelét megmondani, az nem biztos, hogy egy vezetőnek elegendő lesz.

Bizalom, felelősségvállalás és decentralizáció

Érezzük a bizonytalanságot, mert sokszor a kiváltó ok vagy akár a végcél is ismeretlen, a hatások felderíthetetlenek, ezért növelni kell a bizalmat, a felelősségvállalást és a döntéshozatali teret a csapaton belül. Ha ez sikerült, akkor pedig decentralizáljunk – javasolja a tapasztalt vezető. Ha nagy problémákat akarunk ugyanis megoldani, akkor szövetségeseket kell keresnünk nem csak a saját szervezetünkön belül, de azon kívül is. Egy közös szándékot kell kialakítani a szervezetnél, vállalatnál, de ezt nem lehet úgy, hogy három ember kitalálja a stratégiát, a többi pedig végrehajtja azt. Vonjunk be a tervezésbe több munkatársat is.

A kiszámíthatatlan helyzetekben kellenek a célkitűzések, de még fontosabb, hogy valamilyen rövid távú szándékot is fogalmazzunk meg, ezzel talán tudjuk egy kicsit motiválni a munkatársakat. És néha bizony egy vezetőnek nehéz helyzetben is ki kell állnia az emberei elé és azt mondani, nem tudom mi a megoldás, de azt is fel kell vázolni, merre indulunk el, mik a rövid távú tervek.

Felgyorsult világ – gyors döntések!

A technikai fejlődés óriás léptékben halad napjainkban: míg 100 évvel ezelőtt nekünk embereknek legalább 15 évre volt szükségünk ahhoz, hogy adaptálódni tudjunk egy új technológiához, napjainkban ez lecsökkent 7 évre, később pedig 2-3 év lesz ez az időtartam. Fel kell gyorsítanunk a döntéshozatali és végrehajtási folyamatokat is. Túlságosan sok összetevővel kell dolgoznunk, hatalmas az információdömping, ami nap mint nap ránk zúdul, ezért fontos az egyszerűségre törekvés, a világos, tiszta célok megfogalmazása és a szervezeti struktúra átalakítása ezek végrehajtása érdekében.

Újra kell gondolnunk a tanulási módszereinket, mert a hagyományos módszerek már nem működnek ebben a környezetben. Szemléletváltásra van tehát szükség, ahol nagyobb hangsúlyt kap a tesztelés, és bizony benne van a tévedés lehetősége is a dologban. Az újdonságoktól való félelem természetes, de el kell készítenünk a „félelemtérképünket”, tehát fel kell rájuk készülnünk.

Az sem mindegy, hogyan fókuszáljuk az energiáinkat. Ne csak a technológiára, az emberre is figyeljünk! – hangsúlyozza Porkoláb Imre. Ha a napi rutinunkba beültetünk olyan tevékenységeket, amik feltöltenek, akkor sokkal jobb lesz a teljesítményünk. Fontos a táplálkozás, a mozgás és a pihenés is. Csak az alvás minőségének javításával 20%-kal jobb teljesítményt érhetünk el. „Ne küzdj a biológiád ellen, próbáld meg azt feltérképezni, és ennek megfelelően élni!” – tanácsolja a szakember.

Flow – Isten hozott az egyéni csúcsteljesítmény eddig nem látott dimenzióiban!

Napjainkban sokan a csúcsteljesítményt hajszolják, de ezzel is vigyáznunk kell, mert ugyanolyan addiktív lehet a szervezetünkben, mintha drogoznánk, ugyanolyan hormonok termelődnek a szervezetünkben. Ha erre túlságosan rászokunk, jöhet a kiégés, a kimerültség, és egyre kevésbé bírjuk elviselni a stresszes helyzeteket is. A V.U.C.A. környezet számos kihívást jelent, ami egyre több problémát állít elénk a mindennapokban, ezért új stratégiákat, új módszereket kell megtanulnunk. Egy „akció tudatállapotot” kell létrehoznunk – ami a Csíkszentmihályi professzor által flownak nevezett állapot –, amikor nem érezzük az idő múlását, lelassul az idő, jóval több információt vagyunk képesek befogadni, kreatívabbak leszünk, és gyorsabban és bátrabban tudunk döntéseket hozni. Olyan csúcsteljesítményre leszünk képesek, ami többszöröse is lehet egy átlagemberének. Olyan tudatállapot ez, amit élsportolók, katonák már többször is megtapasztaltak, amikor a teljesítőképességük a többszörösére nő. Egy felmérés kimutatta, hogy megötszöröződött azoknak a csúcsvezetőknek a teljesítőképessége, akik ebben a tudatállapotban voltak. A flow fejleszthető, tanulható, csapatban is működik, akár egy nagyobb vállalatnál is alkalmazható, először csak kisebb csoportoknál bevezetve, majd a nagyobb szervezetre kiterjesztve. Persze a befektetett kemény munkát, a kitartást nem lehet megspórolni – teszi hozzá a tapasztalt vezető. Az MCC – és ezen belül a Flow Kutatási Intézet – arra törekszik, hogy ezt a tudatállapotot a diákoknak megtanítsa, hogy felhasználhassák a tanulás során, és később esetleg mint vezetők is alkalmazni tudják majd munkájuk során.