Olvasási idő: 3 perc

Idén is megrendezésre kerül Collegiumunk nemzetközi nyári akadémiája, az MCC Summer Academy.

Idén is megrendezésre kerül Collegiumunk nemzetközi nyári akadémiája, az MCC Summer Academy. Az augusztus 13–23 között zajló találkozás célja ezúttal is az, hogy lehetőséget nyújtson a világ bármely táján élő tehetséges fiataloknak arra, hogy nemzetközi környezetben is fejleszthessék képességeiket, és gyümölcsöző kapcsolatokat építhessenek ki. 

A rendezvény megnyitóján beszédet tartott Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója; Norman Gray, a Quinnipiac University professzora; valamint Rátky Márton, a rendezvény főszervezője. Szalai Zoltán a résztvevők köszöntése mellett bemutatta számukra intézményünket, valamint az MCC Summer Academy koncepcióját, történetét. Norman Gray hangsúlyozta, hogy a tudás pallérozásával és a tapasztalatszerzéssel együtt ugyanennyire fontosak azok a kapcsolatok és barátságok, amelyek a többnapos rendezvény alatt kialakulnak. Rátky Márton pedig a rendezvény hivatalos megnyitásán túl megköszönte a szervezőcsapat munkáját, valamint a szponzorok (OTP Bank, Szerencsejáték Zrt., Konrad Adenauer Stiftung, Bonafarm, Unilever) támogatását. 

Az MCC diákjai által szervezett nyári egyetemen idén 25-en vesznek részt, akik 18 különböző országból érkeztek hozzánk. A tudást és a szakmai tapasztalatokat nemzetközi oktatók és a piaci szféra neves képviselői adják át a nyári egyetem résztvevőinek. Előadást és tréninget fog tartani prof. Norman Gray (Quinnipiac University) és Robert Winter (University of St. Gallen). További tréningeket és workshopokat fog tartani az edUcate, a CaseSolvers, a KAS és az IFUA. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy vendégeinknek lehetőséget biztosítsunk a magyar kultúra megismerésére is, így a szakmai programokon túli közösségi és szabadidős programok ezt célozzák. A szervezők a városnézés mellett olyan izgalmas programokat biztosítanak a résztvevő diákok számára, mint a borkóstolás, a néptáncolás és az augusztus 20-ai tűzijáték megnézése. 

Gratulálunk diákjainkak az újabb sikeres szervezésért, és bízunk benne, hogy minden résztvevő számára hasznos és élvezetes lesz a nálunk töltött 10 nap! 

Kövesse az MCC honlapját, hogy értesüljön további eseményeinkről, híreinkről!