Olvasási idő: 3 perc

Kreativitásról, tanulási hatékonyságról és agykutatásról szólt a Középiskolás Program tavaszi félévének nyitó alkalma.

Több mint 200 középiskolás diák részvételével tartottuk meg a 2019. tavaszi félév nyitó alkalmát az MCC Középiskolás Programjában. További részletek ide kattintva érhetők el.

A rendezvényről két KáPés diákunk, Ács Dorka és Haraszti Dorottya készített beszámolót.

"Mikor február elején megkaptam az e-mailt, melyben az MCC Középiskolás Programjába való sikeres felvételiről értesítettek, nem is gondoltam volna, hogy mennyi élményben lehet részem a tanulás mellett. Az első KáPés hétvégémet izgatottan vártam, hiszen az interneten olvasottak alapján nagy kalandnak tűnt. Szerencsére nem telt el sok idő, hiszen február 22-23-án részt is vehettem a tavaszi félév első képzési hétvégéjén.

Péntek este több, messziről utazó társammal együtt megérkeztünk a Collégium épületébe. Az este elején megismerkedtünk a többiekkel, bemutatkoztunk egymásnak, a régi KáPésok pedig rögtön be is fogadtak minket, újoncokat, az ő sokszínű, összetartó közösségükbe. Ezt követően három foglalkozás közül választhattunk. Voltak, akik filmet néztek és táncoltak, voltak, akik társasjátékoztak, amíg mi gyilkososat játszottunk. Ezeken a foglalkozásokon közelebbről is megismerkedhettünk társainkkal, viccelődtünk és éjszakába nyúlóan beszélgettünk.

Másnap reggel korán ébredtünk, megmosakodtunk, összepakoltunk majd megreggeliztünk. 9:15-kor kezdődtek a kurzuskonzultációk, ahol volt lehetőségünk találkozni az e-learning kurzusok vezetőivel, beszélgetni velük, feltenni a kérdéseinket. Ezt követően került sor az ünnepélyes megnyitóra, majd Dr. Freund Tamás neurobiológus érdekes előadását hallgathattuk meg az agyunk működésének rejtelmeiről, figyelemfelkeltő animációkkal fűszerezve. Majd következett az ebédszünet pizzázással.

Ebéd után kisebb csoportokra oszlottunk, mindenki az általa előre kiválasztott foglalkozásra ment. A programkínálatot a bőség jellemezte, volt lehetőségünk választani a Hepp! Színház improvizációs és beszédtechnikai tréningjét, vitakörhöz csatlakozni, vagy kiscsoportos tréningeken, előadásokon részt venni hatékony tanulás, illetve kreativitásfejlesztés témában. Én Eleőd Krisztina hatékony tanulási technikák workshopján, és Dr. Kovács Eszter kreativitásfejlesztésről és pozitív pszichológiáról szóló előadásán vettem részt. Mindkettőt nagyon érdekesnek találtam, sok új, hasznos dolgot tanultam belőlük. Tetszett, hogy megoszthattuk saját élményeinket, tapasztalatainkat másokkal, közvetlenül beszélgettünk és rengeteg új dolgot tanultunk.

Számomra ez a rendezvény hatalmas élmény volt, megismerhettem sok különleges, tettrekész fiatalt, rengeteget tanulhattam és fantasztikusan éreztem magam. Ha lehetőségem van rá, mindenképp részt szeretnék venni a többi hétvégén is!

 Ács Dorka és Haraszti Dorottya
Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Tinódi Sebestyén Gimnáziuma és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolája