Olvasási idő: 3 perc

Várhatóan mintegy kétezren kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben a Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló tehetséggondozó programjában.

Az MCC 25 éves történetében még soha nem volt ennyi jelentkező egyetlen képzési programra sem.

A tehetséggondozással foglalkozó alapítvány 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A június 13-án zárult felvételi időszakban több mint ezren jelentkeztek a programra: Magyarországról 613-an, Erdélyből pedig 522-en pályáztak. A korábban már felvételt nyert fiatalokkal együtt így mintegy 2000-en kezdhetik meg szeptemberben a Középiskolás Programot. A felvételi számok alapján elmondható, hogy az MCC Budapest mellett a vidéki városokban is egyre népszerűbb: Debrecenből például 100-an jelentkeztek a programra, de Szegedről, Győrből és Pécsről is több mint 70 jelentkező volt.

A Középiskolás Program a sikeres továbbtanulásra készíti fel a diákokat és kezdő támogatást nyújt egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzés azokra a témakörökre és készségekre helyezi a hangsúlyt, amelyek a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi stúdiumoknak már részét képezhetik. Az ingyenes online kurzusok között megtalálható például a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia vagy az íráskészség. A képzés része a havonta rendezett személyes készségfejlesztő nap is, de a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat is szervez az MCC. A Középiskolás Program idén szeptembertől a főváros mellett a nagyobb vidéki városokban is elérhető, így a korábban említetteken túl Székesfehérváron, Szekszárdon, Szombathelyen, Veszprémben, Békéscsabán és Miskolcon.

A Középiskolás Programot elvégző fiataloknak nagy esélyük van arra, hogy később az Egyetemi Programba bejutva az MCC-ben folytathassák tanulmányaikat.

További információ a Programról: https://kp.mcc.hu/