Olvasási idő: 2 perc

Több mint 100 középiskolás diák követte élő előadásainkat áprilisi digitális KP szombatunkon.

A megszokott budapesti nagyrendezvény helyett online formában tartottuk meg az áprilisi KP szombatot, amelynek témája a robotika, az űrkutatás, illetve a mesterséges intelligencia köré épült. Április 18-án 09:00 órától Dr. Ferencz Orsolya (űrkutatásért felelős miniszteri biztos) „Mire jó az űrkutatás” című élőben közvetített előadására közel 110 KáPés diák csatlakozott.

Ezt követően 11:00-tól Dr. Rab Árpáddal (Budapesti Corvinus Egyetem docense, az NKE Információs Társadalom Kutatóintézetének vezető kutatója) beszélgetett a jövő iskolájáról, a digitális oktatáshoz kapcsolódó innovatív pedagógiai és technológiai megoldásokról Wittmann Zsolt, a Középiskolás Program szakmai vezetője. A délután folyamán 13:00-tól különböző, robotikához és az űrtechnológiához kapcsolódó online workshop közül választhattak a diákok, vagy lehetőségük volt a média, jog, illetve közgazdaságtan szakirány junior felvételi előkészítők egyikén részt venni. A részletes program ide kattintva érhető el.

A szombati napot megelőző héten folyamatosan osztottunk meg digitális tananyagokat diákjainkkal. Előadóinkkal egyeztetve online formátumban, külön a szakmai napra, a KP Program tagjainak készített videók segítségével nyújtottunk betekintést a jövő technológiájába.

A Középiskolás Program tagjai a belépést követően a Moodle rendszer Tudástárában érhetik el a különböző tananyagokat, videókat, feladatokat. 

 Fotók: Gyurkovits Tamás, MCC