Olvasási idő: 3 perc

Lezárult a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjának kiemelt felvételi időszaka, melynek keretein belül több mint 1300 diák adta be jelentkezését. Az MCC legnagyobb létszámú képzési programja már több mint 4500 diákkal folytatja tevékenységét – az eddigi 3700 fő után ez újabb rekordot jelent.

A Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként már több mint 25 éve végzi tevékenységét, és közel 7000 diák képzését látja el. Az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat melyek lényege, hogy a hagyományos közoktatást, egyetemi oktatást kiegészítő, magas szintű képzést nyújtson nem csupán egy területet érintően, hanem interdiszciplináris jelleggel.

Az MCC középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon ingyenes online társadalomtudományi képzést kínál olyan motivált, 9—13. évfolyamos középiskolás fiatalok számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt. Az alapvetően e-learning alapú képzést havonta egy országos, személyes készségfejlesztő nap, kihelyezett vidéki képzési alkalmak, valamint a közösségépítést segítő tehetségtáborok, tanulmányi kirándulások színesítik. A Középiskolás Program célja, hogy a benne részt vevő diákok anyagi helyzetüktől függetlenül a lehető legszínvonalasabb képzésben részesülhessenek, valamint a kurzusok és szombati szakmai napoknak köszönhetően jelentős előnyhöz jussanak az érettségi vizsgáik sikeres teljesítésében. A programtagok nagyobb eséllyel kerülhetnek be az MCC Egyetemi Programjába is.

A nemrég lezajlott, téli felvételi időszak során minden központ kiemelt érdeklődésnek örvendett. Budapest bizonyult a legnépszerűbbnek, ezt követően a magyarországi helyszínek közül Veszprémből jelentkeztek a legtöbben. Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy is szép számoknak örvendhet, és külön öröm, hogy Kárpátalján, a beregszászi központban, a háborús körülmények ellenére is folytatódott a képzés és elindulhatott egy KP-s évfolyam több mint 100 diákkal.

A Középiskolás Program egész évben várja a jelentkezőket, mellyel kapcsolatos részletes információk a https://kp.mcc.hu/ oldalon érhetők el, rövidesen pedig startol az Egyetemi Program iskolarendszer felvételije az MCC-ben.