Olvasási idő: 2 perc

Két első helyezettet hirdetett a szakmai zsűri az MCC budapesti Somlói úti ingatlanjára kiírt épületfejlesztési pályázaton március végén. A bírálóbizottság szakmai álláspontjának értelmében két első díjazottja - a Napur Architect Kft., illetve a Hello Wood Zrt. és a ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. közös pályázata – van a közbeszerzésnek, további három pályaművet pedig megvásárol az MCC. Az első helyezettek épületkoncepciói egyaránt alkalmasak arra, hogy az MCC új épületeit ezek alapján tervezzék meg.

 

 

 

Mindkét nyertes pályamű arról tanúskodik, hogy a mostani betonnal és aszfalttal fedett telken nagyságrendekkel nagyobb lesz a zöld felület, a parkot pedig a környék lakosai is használhatják. Két különálló épület helyett egy fog állni a Somlói úton. A bírálóbizottság tagjai szerint a tervezett épületek harmonizálnak a környezettel és a városképpel.

 

 

 

A jelenlegi szürke, többnyire betonból álló épületegyüttes több okból is alkalmatlan a működéshez elengedhetetlen funkciók betöltésére. Energetikai megoldásai, technológiai berendezései elavultak, felújítása műszakilag nem vagy csak tetemes anyagi ráfordítás árán lehetséges. Térelosztása alapján az ingatlan alkalmatlan az MCC részéről kiemelten hangsúlyosnak tartott, a nyitott terekre alapozó, közösségépítő jellegű oktatási tevékenységre.