Olvasási idő: 2 perc

Negyedik osztályos általános iskolások jelentkezését várja a Fiatal Tehetség Program a III. MCC FIT Kaland Országos Tehetségversenyre!

Negyedik osztályos általános iskolások jelentkezését várja a Fiatal Tehetség Program a III. MCC FIT Kaland Országos Tehetségversenyre!

Az országos megmérettetésre csapatok regisztrálhatnak: három diák és egy csapatkoordinátor (pedagógus vagy szülő) részvételével, bármely magyarországi városból, továbbá a határon túlról is.

A verseny célja a jövőt meghatározó témakörök gyerekszemmel való megközelítése és feldolgozása, szem előtt tartva a korosztályukhoz igazodó játékosságot és az élményszerzés fontosságát. A FIT Kaland egy kreatív, fejlesztő csapatjáték minden résztvevő számára!

Idén a csapatokra váró projektfeladat középpontjában a környezetvédelem áll. A klímavédelmi akcióterv keretében a jelentkező 3 fős csapatok képzeletbeli kutatócsoportokként az alábbi négy részfeladatot készítik el:

  • természettudományos kísérletek feladata, a vizek védelmének érdekében
  • játékos programozás a robotika világában, az óceánok tisztaságáért 
  • zöld-autó tervezése, a jövő közlekedésének fenntarthatóságáért 
  • elképzelt kampányfilm a média számára, az egyik részfeladat összefoglalása és bemutatkozás egy videóban

A tavalyi együttműködés sikerére való tekintettel az országos döntőbe továbbjutó csapatok Európa legnagyobb jövőfesztiválján, a Brain Bar-on mutatkozhatnak be!

A verseny részletes leírása és regisztráció a FIT Kaland honlapján érhető el.
 
Jelentkezési határidő: 2020. február 10.


Facebook
Jelentkezés