Olvasási idő: 2 perc

Rendhagyó módon június végén indultak a szombathelyi MCC középiskolás diákjai KP+ túrára. A Körösvidéket járták be a tudásszomjas fiatalok, négy izgalmakkal és szakmai tartalommal teli nap során.

Az első nap egy hosszú buszút után érkezett meg Gyulára a csapat. Kalandos városi vetélkedővel járhatták be a belváros nevezetességeit, amelyből utána vicces előadásokkal készültek a túravezetőknek. A napot tábortűzzel, pillecukorsütéssel és társasjátékozással zárták.

Második nap délelőttje kenuzással telt, a diákok megismerkedtek a Körösvidékkel és az Élővíz-csatorna gyönyörű élővilágával. Ezután ellátogattak a gyönyörű Weinckheim kastélyhoz, megcsodálták az épületet és annak gyönyörű kertjét. A nap második felében ellátogattak a békéscsabai MCC képzési központba, ahol Munkácsy életéről hallhattak egy tartalmas szakmai előadást, majd egy vezetett, interaktív kiállításra is ellátogattak a Munkácsy Mihály múzeumba. Ez a délután nagyszerű lehetőség volt a békéscsabai KP-s diákokkal való megismerkedésre, szorosabbra fűzhették a kapcsolatot a két város diákjai.

A harmadik nap délelőttje az Almásy Kastély vezetett kiállításával kezdődött, majd utána szabadon járhatták be az épületet a diákok. Ebéd után ellátogattak a 100 éves cukrászdába, meghallgatták érdekes történetét, és egy finom süteményt is elfogyasztottak a gyönyörű szalonban Biedermeier bútorok közt. Délután a Gyulai Várfürdőben pihenhették ki az addigi fáradalmakat, este pedig egy érdekes színházi előadást tekinthettek meg a csillagok alatt a Gyulai Várszínház szabadtéri előadásában, GarázsMacbeth címmel.

Az utolsó napon hazafelé a csapat útba ejtette a Szarvasi Arborétumot és a Mini Magyarország Makettparkot is. Tartalmas délelőttöt tölthettek el gyönyörű környezetben. A hazaúton izgalmas kvízkérdések következtek az elmúlt napok során tanultakból, melyen a diákok szépen szerepeltek, új tudással és élményekkel telve tért mindenki haza a négy nap után.