Olvasási idő: 3 perc

Április 23-án “Győrből a világ körül” címmel rendeztük meg Középiskolás Programunk szakmai napját az MCC Győri Képzési Központjában.

Délelőtt Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas, Pulitzer-emlékdíjas, Pro Europa-díjas és Iroko-díjas újságíró, kommunikációs szakember tartotta meg előadását ”Az utazás személyiségformáló hatásacímmel. Dr. Kiss Róbert Richard az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatója, a JATE és a Budapesti Corvinus Egyetem vendégelőadója. A világ több mint 155 országában forgatott útifilmeket és készített tudósításokat, riporterként és szerkesztőként dokumentumműsorok fűződnek a nevéhez, amelyeket a Föld hat kontinensén rögzített. Az előadása azt mutatatta be, hogy más társadalmak hogyan szerveződnek, és miként hat a gondolkodásunkra más kultúrák megismerése.

A pizzaebédet követően, a délután folyamán ötféle program közül választhattak a résztvevők.

Akik szívesen töltötték az időt ezúttal az MCC falain kívül, azok egy vezetett sétán vehettek részt Győr belvárosában Fekete Dávid győri képviselet-vezető irányításával.

Akik az ismerkedés mellett tették le a voksukat, azok Csányi Misi demokráciajátékán építhették csapatukat.

Asztalos Anikó „Hogyan váljunk gyakorlott beszélőkké? A fluens beszéd megteremtésének fortélyai” című foglalkozásán is részt vehettek a diákok, ahol a sikeres prezentálás praktikáit sajátíthatták el.

Vörös Anna pszichológus tájékoztatóján az ő személyes beszámolóin és tapasztalatain keresztül a gyerekek megismerkedhettek a külföldi önkéntességgel és az utazásokra való felkészüléssel.

Kiss Rajmund workshopjának címe a „Nemzetközi tárgyalási stratégiák” voltak. A foglalkozás célja az volt, hogy gyakorlatorientáltan és interaktív módon mutassa be a résztvevőknek a hatékony tárgyalási és üzleti kommunikációs technikákat, amelyek hasznosak lehetnek a magán- és közéletben egyaránt.

Uniós jog vs. nemzeti jog” címmel tartott foglalkozást Sulyok Márton, ahol a diákok megismerkedhettek az uniós joggal, valamint a nemzeti joggal, illetve megtudhatták milyen alapvető különbségek vannak a két fogalom között.

Bár kimerítő napot tudunk a hátunk mögött reméljük, hogy a változatos programkínálatunkban minden résztvevő talált kedvérevalót és sikeresen tudta gazdagítani a tudását.