Olvasási idő: 3 perc

Tárgyalástechnikáról, problémamegoldásról, a Visegrádi Négyekről és angol nyelvű nyilvános beszédről is tanulhattak, de számos külföldi előadót is meghallgathattak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Női Közéleti Vezetőképző programjának résztvevői az idei év első képzési hétvégéjén Győrben.

A hétvége első előadójaként Dr. Kiss Rajmund, az MCC Nemzetközi Kapcsolatok Iskolájának Diplomáciai Műhelyvezetője avatta be a hallgatókat tárgyalástechnika stratégiáiba. Ezt követően egy problémamegoldásra fókuszáló kiscsoportos gyakorlattal folytatódott a képzési nap, melyet Molnár Nikolett, az MCC oktatásszervezési asszisztense koordinált.

A képzési hétvége második napja kerekasztal-beszélgetéssel indult, ahol a résztvevők Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek és Pleier Alexandra logisztikai csapatvezetőnek (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) tehették fel kérdéseiket. A képzéssorozat Tóth Bálint Lászlóval, az MCC Politikatudományi Műhelyének kutatótanárával folytatódott, aki Közlekedésifejlesztési együttműködés: a Visegrádi Négyek új egységteremtő köteléke címmel tartott előadást.

Mindezek után az MCC Budapest Fellowship programjának külföldi oktatói különböző helyzetgyakorlatokkal fűszerezett előadásai következtek: először Michael O’Shea beszélt Visegrád: A European Success Story témában, majd pedig Michael van Ginkelt hallgathatták meg a résztvevők The Black Sea region and the Eastern European states, the main concerns of stability címmel.

A nemzetközi geopolitikai helyzetre való kitekintést Tate Sanders (szintén Budapest Fellow) folytatta @RealDonald Trump: NATO, Russia and the Western Alliance, from 2017-2020 című előadásával. A nemzetközi trendekkel kapcsolatos szekció fényét Kelli Buzzard (Budapest Fellow) is emelte Bizarro World? Effective Communication in the Balkans című előadásával.  

A képzési hétvége második napját Hal Melinda (klinikai szakpszichológus, közgazdász, az MCC Test és Lélek Műhelyének vezetője) által megtartott Politikai pszichológia II workshop zárta.

A képzéssorozat harmadik napján Benkő Vilmos üzletember, az Amerikai Kereskedelmi Kamara volt elnöke (a Toastmasters Hungary és a Speak Academy alapítója) vezette be a résztvevőket az angol nyelven történő nyilvános beszéd alapvető stratégiájába és módszereibe.

Az érdekes, izgalmas és kifejezetten színes képzési paletta gyakorlatias, kézzel fogható tudást adott a résztvevők kezébe.