Olvasási idő: 3 perc

Február 12-én “Gazdálkodj okosan! – A pénzügyi tudatosság alapjai” címmel rendezte meg Középiskolás Programunk harmadik budapesti regionális szakmai napját közel 60 diák részvételével az MCC Tas vezér utcai épületében.

A tavaszi felvételi időszak után számos új diákot köszönthettünk a beiratkozók között, a résztvevők felének ez volt az első KP-szombatja, így a program az MCC és a KP rövid bemutatásával kezdődött.

 Délelőtti vendégünk Ábrahám Zsolt volt, a Case Solvers startupcég társalapítója és ügyvezetője. A Case Solversben jelenleg az esetmódszer segítségével készíti fel a legnívósabb üzleti iskolák diákjait nemzetközi versenyekre és fejleszti a cégek által legkeresettebb készségeket.

Az interaktív előadás során a diákok őket megszólító kérdések, szituációk és gyakorlati feladatok segítségével ismerkedhettek meg közgazdaságtani alapfogalmakkal, és kaptak szempontokat saját pénzügyeikkel kapcsolatban is. Megismerkedtek a top down és bottom up becslésekkel, a célfa eszközével és megpróbáltak pénzügyi tanácsot adni egy leendő egyetemistának.

A pizzaebédet követően, a délután folyamán több párhuzamosan futó foglalkozás közül választhattak a résztvevők. A program a Gazdálkodj okosan! jegyében zajlott, így a pénzügyek mellett megjelent az időmenedzsment, a természeti erőforrásainkkal való bánás és a saját tehetségünk gondozása is.

A résztvevők majd fele folytatta a pénzügyi tudatosság témát Ábrahám Zsolt vezetésével és egy 3 órás workshop keretében, az esetmegoldás módszerére építve a diákok csapatokban hoztak létre koncepciókat egy készpénzmentes iskolára.

Vendégünk volt Viola Szandra, költő, a KARC FM rádió irodalmi szerkesztője, aki a diákoknak saját kreativitásuk és tehetségük kibontakoztatásában próbálta segíteni különböző technikák megismertetésével. Zsidi Zsófia, pszichológus, a KP egyik vezetőoktatója „Az elfolyó idő nyomában” címmel tartott időmenedzsment workshopot, ahol a diákok megismerhették saját halogatási stílusukat és segítséget kaptak a jobb időkezeléshez. A természeti erőforrásainkkal való gazdálkodásról pedig Basa Márton, a Klímapolitikai Intézet junior kutatója tartott workshopot, melynek keretében megvizsgálhattak néhány általános tévhitet a környezetvédelem kapcsán.

A rendezvény megvalósítását részben a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatta.