Olvasási idő: 3 perc

Új programelemmel bővült a szombathelyi képzési központ kínálata – elindult a Fiatal Tehetségek Klubja! A program által még több általános iskolás fiatalnak teszi elérhetővé ingyenes tehetséggondozó képzéseit az MCC

Új programelemmel bővült a szombathelyi képzési központ kínálata – elindult a Fiatal Tehetségek Klubja! A program által még több általános iskolás fiatalnak teszi elérhetővé ingyenes tehetséggondozó képzéseit az MCC.

A Fiatal Tehetségek Klubja jelenleg az ötödik és hatodik évfolyamos érdeklődő diákok számára kínál változatos témájú délutáni foglalkozásokat , melyek keretén belül a kisdiákok új témakörökkel ismerkedhetnek meg, játékosan tanulhatnak, és új kihívásokban tehetik próbára magukat.

A Fiatal Tehetségek Klubja első foglalkozásán diákjaink interaktív előadás során, játékos feladatok segítségével ismerkedhettek meg a csillagászat számos területével. A Naprendszer megismerésén keresztül megtapasztalhatták, hogy a tudomány nem mindig az egyenes utat keresi az igazság felé, és megismerhettek egy olyan tudományos világképet, mely szerint a Naprendszerünkben 17 bolygó van. Mivel a világűrből számtalan veszély leselkedhet a Földre, a gyerekekkel közösen ötletelve próbálták felderíteni és elhárítani a kockázatokat.

A második alkalmon a környezetismeret és természetvédelem állt a középpontban. Ősszel ugyan elkezd nyugovóra térni a természet, de valójában még ekkor is egy igazi kincsestár. Vajon mit rejt számunkra ilyenkor az erdő? Milyen finomságokat találhatunk benne? Mi lehet az a gerezna? Mi a különbség az őz és a szarvas között? Hogyan tájékozódnak a denevérek? Kik kezdik meg ősszel a vándorlást? Ezekre a kérdésekre most mind választ kaphattak a gyerekek. Volt lekvárkóstolás, denevéres fogócska és még sok más érdekesség a hazai erdei élőlényekről.

Igazán felszabadult és örömteli alkalmaknak lehettünk részesei, melyre egymás számára ismeretlen gyerekek érkeztek, de közös kalandokat megélt, új cimborák távoztak központunkból.

A foglalkozások novemberben folytatódnak, melyeken az egészségtudatosság jegyében a gyerekek megtanulhatják, hogy menthetnek életet akár gyerekként is.