Olvasási idő: 1 perc

Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen első alkalommal rendezték meg a "Fejtágító maraton" konferenciát, amelyen munkatársaink is előadtak.

Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen első alkalommal rendezték meg áprilisban a Fejtágító maraton névre keresztelt rendhagyó konferenciát, amelynek rangos előadói csapatába az MCC és a Migrációkutató Intézet is meghívást kapott.

Intézményünket Constantinovits Milán, az MCC FIT Program szakmai vezetője képviselte, aki "Kaland közösség kihívás - Hogyan tehető élménnyé a tanulás?" c. előadásában a mai fiatalság digitális szocializációjából fakadó, új oktatási igényeit mutatta be. Rávilágított, hogy eme kihívásoknak az MCC, illetve szűkebben a Fiatal Tehetség Program milyen válaszokat tud adni, és hogyan támogathatja a nonformális élménypedagógiára épülő képzés a hagyományos iskolai oktatást.

Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet munkatársa pedig az európai migráció gazdasági összefüggéseiről adott elő a 30-40 fős, helyi középiskolásokból és egyetemista fiatalokból álló, érdeklődő közönségnek.