Olvasási idő: 2 perc

A karácsonyváró ünnepségen a Középiskolás Program diákjai saját rendezésű karácsonyi színdarabbal és gitárral kísért énekekkel kedveskedtek az ötödikes-hatodikos diáktársaiknak, majd forró csokival és almapunccsal ünnepeltek!

A zalaegerszegi MCC-sek a korábban megszerzett kívánságlista alapján névre szóló csomagokban adták át a gyermekotthonokból, nevelőszülőktől és lakásotthonokból érkezett gyerekeknek az általuk áhított könyveket!

„Legyél Te is a zalaegerszegi MCC karácsonyi angyalkája” címmel szervezett adománygyűjtést a zalaegerszegi MCC november közepétől. Új vagy használt, de jó állapotú szépirodalmi, tudományos, ismeretterjesztő és mesekönyveket gyűjtöttek a felső tagozatos és középiskolás diákok. Több, mint ezer kötet gyűlt össze a gyerekek, szülők, oktatási intézmények, civil szervezetek, közigazgatási intézmények (kormányhivatal, adóhivatal) munkatársai és több magánszemély jóvoltából. Előre megszerzett lista alapján húsz konkrét kívánság is teljesült. A gyermekotthonokban, nevelő szülőknél és lakásotthonokban élő diákok ezeket a könyvcsomagokat a zalaegerszegi MCC karácsonyváró ünnepségén vehették át. A többi adományt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Igazgatósága juttatja el a könyvre vágyóknak.

A karácsonyváró ünnepségre a Középiskolás Program több diákja – saját ötlet alapján – egy önállóan rendezett színdarabbal is készült, amelyhez maguk készítettek jelmezeket is. Az egyébként témazárókkal is zsúfolt iskolaidő után bejártak próbálni az MCC-be, amely munkából igazán színvonalas darab keletkezett. A Fiatal Tehetség Program ötödikes és hatodikos diákjai figyelemmel hallgatták Dickens Karácsonyi ének című művét, majd az alkalmi kórus gitárral kísért énekét. A műsort, amely igazi karácsonyi hangulatot teremtett, három szólóének zárta.

Az MCC-s diákok a vendégekkel együtt csaknem százan karácsonyi kézműveskedéssel, társasozással töltötték a délutánt.