Olvasási idő: 2 perc

Bizonyára sokan látták már a Csillagok között című filmet. A film zárójelenete az, hogy a még mindig középkorú apa beszélget a már idős lányával. Ez amiatt történhetett meg, mert az apa, Cooper az űrben máshogy érzékelte az időt, mint a lánya, Murph a Földön.

Sokszor velünk is előfordul, hogy másként érzékeljük az időt, csak nekünk ehhez nem kell űrutazás. Máshogy érzékeljük az időt például vasalás és az Instagram görgetése közben.

Október 4-én, az MCC szombathelyi képzési központjában Zsidi Zsófia egy izgalmas előadást tartott ezzel kapcsolatban: Az elfolyó idő nyomában – a hatékony időgazdálkodás technikái címmel az Exkluzív Szülők Akadémiája keretein belül.

Az előadás során Zsófi rávilágított arra, hogy mi is az idő és életünk során mennyivel is gazdálkodhatunk. Az a 27375 nap, amit átlagosan a Földön töltünk nem mindegy, hogy mivel telik, s ezt mi döntjük el.

Az előadás interaktivitása révén a szülőknek lehetősége volt kiscsoportban megbeszélni a jelenlegi viszonyukat az időhöz, az időmenedzsmenthez, s egy online időperspektíva kérdőív segítségével összehasonlítani saját időprofiljukat az ideálissal.

Ezt követően szó esett a hatékony időbeosztásról, illetve a halogatás okairól, miértjeiről is. A hallgatók megtudhatták, mi az M=1 technika vagy éppen a 6-os módszer, s egy kicsit belegondolhattak abba, milyen is lenne saját maguk 2.0-s változata időgazdálkodás szempontjából.

Elmondhatjuk, hogy ez az Exkluzív Szülők Akadémiája is egy nagyon hasznos témával foglalkozott, s nemcsak informatív, hanem sokszínű és szórakoztató is volt. Az elhangzott információk birtokában biztosra veszem, hogy jelentős előrelépést tudunk megtenni a hatékonyabb időmenedzsment érdekében, és azt is, hogy a továbbiakban csak az űrutazás estén érzékeljük majd máshogy az időt.

Dorner Ágoston