Olvasási idő: 2 perc

Az álmok valóra váltásának küzdelmes és szép útjáról beszélt Nagy Tímea olimpiai bajnok a végzős KáPésoknak június 17-én. Az érettségizőket az alsóbb évfolyamosok meglepetésekkel búcsúztatták.

Emelkedett hangulatban kezdődött a 2022-2023-as tanév évzáró KP szombatja az MCC debreceni képviseletén. Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok vívó – és három gyermek édesanyja – pályafutásáról mesélt, számos megszívlelendő tapasztalatot osztott meg kitartásról, küzdelemről, tehetségről és szorgalomról, az álmok valóra váltásának szépségeiről és nehézségeiről. Bognár István Ádám képviseletvezető búcsúztató szavait követően a végzősök átvehették MCC-s programbizonyítványaikat. Az alsóbb évfolyamos diákok ünnepi dekorációt varázsoltak az Aranybika termeibe, és az év KáPés eseményeit felelevenítő videóval, valamint személyre szóló búcsúüzenetekkel lepték meg a végzősöket.

A megható, egyszerre sírós és nevetős búcsúzkodást délután rendhagyó mini-workshopok követték. Öt standon, öt különféle témában próbálhatták ki magukat a résztvevők: az MCC Vitaakadémia standján rapid vitákat folytathattak az MCC Fesztről ismerős szerencsekerékkel, a Sc’Up csapata a tudományos innovációk és a startupok világába kalauzolt játékos formában, készíthettek gyógynövényekből szúnyogriasztót és krémparfümöt, az INspirál Cirkuszközpont zsonglőreitől – az agyműködést is fejlesztő – mutatványokat tanulhattak és az MCC Egyetemi Program standján rejtélyes kvíz formájában ismerkedhettek a rájuk váró képzésekkel. A debreceni EP-s diákok mellett Budapestről és Szegedről is hazalátogattak a rendezvényre a Juniorok, így igazi KáPés alumni találkozó kerekedett. A standokon gyűjtött pecséteket MCC-s ajándéktárgyakra válthatták a jól teljesítő KáPésok. A fesztivál-hangulatot fokozta az Aranybika főtérre néző hatalmas teraszán (alkoholmentes) hűsítőket kínáló koktélbár.