Olvasási idő: 4 perc

Szeptember első hétvégéjén tartotta meg a Vezetőképző program a szokásos évindító táborát Szántódon.

Szeptember első hétvégéjén tartotta meg a Vezetőképző Akadémia a szokásos évindító táborát Szántódon, ahol a csapatépítés mellett számos kiváló szakmai programon is részt vehettek diákjaink. Többek között Mitták Zoltán, a KPMG munkatársa tartott nekik előadást a feedback-kultúráról, valamint Constantinovits Milán, a Mandiner újságírója egy workshop keretén belül avatta be a résztvevőket az interjúkészítés gyakorlatába.

Az MCC alumniközössége is szép számmal képviseltette magát, Krümmer Bence és Pleier Alexandra mesélt az amerikai start upokra vonatkozó tendenciákról, valamint az MCC–Quinnipiac-ösztöndíjről , illetve Sallai Andrea alumnánk a Collegium business projektjeiről tartott beszélgetést.

A programokat élénk érdeklődés fogatta, és izgalommal várjuk a következő félévet, amelynek során a képzéseinken megszokott színvonalat képviselő, nemzetközi előadók fogják továbbpallérozni hallgatóink tudását és készségeit.

A táborról Wrhovina Péter diákunk írt élménybeszámolót:

"A Mathias Corvinus Collegium vezetőképző akadémiája idén is megszervezte hagyományőrző, szemeszterkezdő táborát. Idén 33 új vezetőképzőst avattunk, akik közül 5-en újak az MCC-s hallgatók között. 

A hétvége során több szakmai és csapatépítő programon is részt vettünk Szántódon, ahol a szeszélyes időjárás először iszapszagú vénasszonyok nyarával, majd elnyúló jégzivatarral fűszerezte az őszeleji Balaton hangulatát. Az első este megismerkedtünk a félévi programsorozat struktúrájával, és megtudtuk, kik lesznek azok a neves külföldi előadók, akik idén ősszel ellátogatnak Budapestre csakis azért, hogy a felszínre hozzák a bennünk lappangó vezetői képességeket. Ehhez természetesen nem elegendő az ő közreműködésük, így a félév során Vezetőképző Klubokon, tanulmányi kiránduláson és önképző jelleggel üzleti, normál és innovációs projektekben fogunk aktívan tevékenykedni.

A szombati nap a szakmai fejlődés jegyében zajlott. Délelőtt Mitták Zoltán, a KPMG munkatársa azért utazott el hozzánk, hogy egy felejthetetlen workshopot tartson a visszajelzések fontosságáról, amelynek tanulságait a magán és az üzleti életben egyaránt alkalmazhatjuk. Többek között olyan interaktív gyakorlatokat kellett elvégeznünk, mint amilyen a partnerünk panaszkodásának öt percen át tartó folyamatos hallgatása, amelyre kérdésfeltevés és tanácsadás mellőzésével kell reagálnunk. (A többségnek átlagosan másfél percig sikerül türtőztetnie magát.) Ezután Constantinovits Milán, Krümmer Bence és Pleier Alexandra, illetve az ötödéves vezetőképzősök három családias, párhuzamosan futó beszélgetést tartottak, amelyek témái az interjúkészítés, a Quinnipiac University és a vezetőképzős business projektek voltak. A tábor talán legeredetibb újítása az úgynevezett TED-talk. Minden résztvevőnek 3 perc állt rendelkezésre, hogy egy számára fontos témát prezentáljon a társainak. Meglepően kreatív megoldások születtek, ami nagyban segítette, hogy alaposabban megismerjük egymás különc hobbijait és átlagosnak egyáltalán nem mondható érdeklődési területeit.

Noha a strandszezon már az utolsókat rúgta, táborunknak elengedhetetlen részeleme volt a sport, amelynek a magyar tenger langyos habjai kimondottan kedveztek. Költséghatékonysági szempontokat előtérbe helyezve, egyenesen a község polgármestere javasolt nekünk egy kiválóan karbantartott szabadstrandot a kellemes kikapcsolódáshoz.

Köszönjük szépen ezt az élményekben gazdag hétvégét az előadóknak és a résztvevőknek egyaránt, és külön köszönet a közreműködésért a tábor apadatlan lelkesedésű szervezőinek. Remélem jövőre is legalább ennyire tartalmas lesz az évkezdés, akkor esetleg már az északi parton. Sok sikert kívánok mindenkinek a most kezdődő közös munkához! "