Olvasási idő: 3 perc

Egyedülálló lehetőséggel bővül a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzési palettája: Európa egyik legjobb üzleti fókuszú egyeteme, a European School of Management and Technology Berlin (ESMT Berlin) hosszútávú, kiterjedt együttműködésre lép az MCC-vel.

Az együttműködésnek köszönhetően Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézményéből idén ősztől évente 20-nál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskolájában, amelyet 25 német érdekeltségű, a világ élvonalába tartozó vállalat alapított, így például a Bosch, a BMW, a Deutsche Telekom, a Lufthansa, a Mercedes-Benz és a Siemens. A Financial Times rangsora szerint Európa 10 legjobb üzleti egyeteme közé tartozó ESMT Berlin képzésein a tervek szerint teljesen térítésmentesen vehetnek részt az MCC hallgatói, akik számos képzési modul közül választhatnak.

Az együttműködés nemcsak a hallgatóknak, hanem az MCC kutatóinak is  nagyszerű lehetőségeket kínál, ugyanis két kutatóintézetben is tagságot nyerhetnek a magyarországi szakemberek. A tervek szerint az MCC delegáltjai emellett részt vehetnek az ESMT Berlin programjaiban és a Nemzetközi Tanácsadó Testületben is. A fejlesztési célok között szerepel egy MCC professzúra létrehozása is a berlini intézményben. 

Az ESMT Berlin Németország legmagasabban rangsorolt üzleti fókuszú iskolája. A nonprofit magán felsőoktatási intézményként működő egyetem egyike annak a négy németországi üzleti iskolának, amely rendelkezik a világszerte az üzleti iskoláknak adható legmagasabb minőségi elismeréssel, a „Triple Crown” akkreditációval. A ESMT Berlin mester-, MBA-, és PhD képzéseket, valamint vezetőképzést kínál berlini campusán és a világ különböző pontjain hagyományos, online és vegyes formában. A vezetésre, innovációra és analitikára összpontosító sokszínű oktatói kar kiemelkedő kutatásokat publikál a legszínvonalasabb tudományos folyóiratokba.

Az ESMT és a Mathias Corvinus Collegium együttműködése hozzájárul a diákok lehetőségeinek kiterjesztéséhez, lehetővé téve a magyarországi és kárpát-medencei tehetségek számára a részvételt a világszínvonalú képzésben, és tovább színesíti az MCC oktatási tevekénységét is.

Az MCC folyamatosan bővíti hallgatói számára a különböző külföldi ösztöndíj- és programlehetőségeket. A tavalyi évben az ösztöndíjaknak köszönhetően mintegy 300 MCC-s diáknak nyílt lehetősége, hogy a világ legjobb egyetemein tanulhassanak, illetve számos tanulmányi úton vegyenek részt külföldön, így például Washingtonban, Fokvárosban, Strasbourgban, Varsóban, Madridban és Isztambulban.