Olvasási idő: 3 perc

A márciusi e-KP-szombaton a diákok az esetoldás fortélyait sajátíthatták el.

"Mit is lehet mondani a pénteki útról? Hosszú volt, viszont jó emberekkel, jó társaságban hamar telik az idő. Zenét hallgattunk, ismerkedtünk és viccek mesélésével próbáltuk elütni az időt. Miután megérkeztünk, beregisztráltunk, majd lehetőségünk volt megismerni Zsuzsit, az MCC e-KP legújabb szervezőjét. Ezek után lepakoltuk a csomagjainkat, és jöhetett is a várva várt vacsora, ami után elmentünk a városba fotózkodni, meg persze bevásárolni. Mire visszaértünk, már mindenki elég fáradt volt, szóval a társaság egy része lepihent, a többiek pedig kedvük szerint töltötték tovább az estét.

A KP-szombat témája az esettanulmány-megoldás volt, és egy nagyon izgalmas prezentáción vehettünk részt, amelyet dr. Rácz Béla-Gergely, tartott, aki egyetemi tanársegéd a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának Magyar Tagozatán. A prezentációból rengeteget olyat tanulhattunk, amit majd a későbbiekben is tudunk hasznosítani az élet valamilyen területén. Például arra is tanácsokat kaptunk, hogy hogyan építhetünk fel egy olyan prezentációt, ami felkelti a figyelmet és nem unalmas, hogyan készítsünk egy jó reklámot egy terméknek vagy cégnek, vagy éppen hogyan érdemes felépíteni egy stratégiát, valamint hogyan oldjunk meg egy esettanulmányt, ha arra lenne szükség. Ezután következett a közös ebéd, majd négyfős csapatokat alkottunk, és elkezdtük a feladatunkat, ami nem volt más, mint egy esettanulmány-megoldás, és itt érvényesíthettük a délelőtt hallottakat. A megoldás után minden csapat prezentálta az általa kidolgozott tervet, majd pedig dr. Rácz Béla-Gergely kiértékelte és elmondta, hogy ő hogyan látta a bemutatóinkat.

Ráadásként részt vehettünk a Problema Solvenda Romania döntőjén, és megnézhettük a három döntős csapat bemutatóját, valamint a díjkiosztót. Ezek után összeszedtük a csomagjainkat és elindultunk hazafele. 

Számomra ez a KP-szombat is hatalmas élmény volt, és nagyon örülök, hogy részt vehettem rajta és megismerhettem azt a rengeteg csodálatos embert, aki körülvett."

Asztalos Szabina 
Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Sepsiszentgyörgy