Olvasási idő: 2 perc

A májusi KP szombat témája érveléstechnika és vitatréning volt.

A megszokott budapesti nagyrendezvényeink helyett immár harmadik alkalommal tartottuk meg online formátumban KP szombatunkat, amelynek témája érveléstechnika, meggyőzés és retorika volt. A májusi képzési nap délelőttjén Szemere Alexandra (egyetemi tanársegéd, BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszék) „Maradjanak otthon!" - A meggyőzés útjai járványhelyzet idején” című élőben közvetített előadását több mint 80 KáPés diák követte.

A délután folyamán kiscsoportos online vitaszemináriumokon vehettek részt a diákok, vagy választhatták az MCC Junior Programjának felvételi előkészítő foglalkozásait is, amelyen az alábbi témák mentén gondolkodhattak közösen:

1.) Donald Trump 2016-os győzelmével megrendült az amerikai kétpártrendszer. Érvelj a tételmondat mellett vagy ellen! (Nemzetközi kapcsolatok szakirány)

2.) A szerhasználati függőség károsabb a szociális kapcsolatokra nézve, mint a viselkedéses függőség. Érvelj a tételmondat mellett vagy ellen! (Pszichológia szakirány)

3.) Az Európai Unió sikerének záloga a bővítés biztosítása. Érvelj a tételmondat mellett vagy ellen! (Közép-Európa szakirány)

Fotók: Gyurkovits Tamás, MCC