Olvasási idő: 2 perc

Felvételt hirdet 2021. augusztus 23-tól a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vitaakadémiája azok számára, akik elmélyítenék érveléstechnikai tudásukat, fejlesztenék kritikai gondolkodásukat, és frissen megszerzett tapasztalataikkal szívesen hozzájárulnának a magyar nyelvű vitakultúra ápolásához. Az érdeklődök szeptember 17-ig adhatják be jelentkezésüket az egyéves vitavezetői képzésre, amely a mentorrá válás első lépcsője.

A több mint 25 éve működő Mathias Corvinus Collegium (MCC) által képviselt tehetséggondozásnak mindig is szerves részét képezte a gyümölcsöző, nyílt viták ösztönzése, így 2019-ben megalakult a Vitaakadémia, amely az intézmény falai között felgyülemlett tudást a szélesebb nyilvánosság számára is elérhetővé tette. Az egyedülálló program elsődleges célja természetesen a vitakultúra erősítése Magyarországon és a Kárpát-medencében, valamint az érvelési technikák átadása és a racionális vita szabályainak ismertetése, minél szélesebb körben. 

 A Vitaakadémia diákjai alapvető érveléstechnikai, informális logikai és vitamódszertani ismeretekkel gazdagodhatnak, a tudás megszerzését követően pedig képessé válnak mindazt – a demokratikus párbeszéd kultúrájának építése érdekében – továbbadni. Az egyéves Vitavezető képzés elvégzése után az érdeklődőknek ugyanis lehetőségük van továbbfejleszteni tudásukat a Vitaakadémia Vitatréner, majd Mentor képzési programjában, továbbá szerepet vállalni az MCC 2021 őszén induló Vitaklub-hálózatának kiépítésében, a vitakultúra meghonosításának és terjesztésének egyedi, egész Kárpát-medencét átszövő tehetséggondozó és közösségépítő programjában.

 Az mcc.hu oldalon további információkat találnak a képzésekről, valamint a jelentkezésről, amelyre az érdeklődőknek augusztus 23. és szeptember 17. között van lehetőségük. A Vitaakadémia csapata kérdés esetén a vitaakademia@mcc.hu email címen fogadja a megkereséseket. 

Kövesd Facebook eseményünket a legfrissebb hírekért: https://www.facebook.com/events/574847743552893,

Jelentkezés: https://vitaakademia.mcc.hu/jelentkezes-vitavezeto-kepzesre