Olvasási idő: 2 perc

Az MCC a vidéki központjai létrehozásával értékeket is ment. Azzal, hogy tehetséggondozó centrumokat hoz létre, felújítja, megóvja a nagy múltú, de sok esetben rossz állapotú, elhanyagolt vagy használaton kívüli épületeket.

Az épületfelújítások céljáról, az MCC vidéki központjainak szerepéről Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója beszélt az M5 Librettó című műsorában.

Az interjúban elhangzott, hogy az épület felújítások a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó programjait és a helyi közösségépítést fogják szolgálni. A cél az volt, hogy olyan épületek kapják vissza régi fényüket, amelyek egyrészről megfelelnek a tehetséggondozó oktatási munkának, másrészről a közösség javát szolgálva összhangban állnak a lakosság érdekeivel.

„Nagyon rossz állapotban lévő épületek, hosszú ideje nem tudnak részt venni a város életében olyan elhanyagolt állapotban vannak. Mi ezeket fel fogjuk újítani, egy 21. századi infrastruktúrát fogunk kialakítani. Nem csak az oktatás számára, hanem a város közössége számára, a kultúra, a különböző intellektuális témák iránt érdeklődő pécsiek, debreceniek, győriek, budapestiek számára kiváló lehetőséget és programokat kínálva, amelyek egyedülállóak lesznek a térségben.”

A teljes interjú itt nézhető meg.