Olvasási idő: 3 perc

Az Erdélyi Politikai Iskola negyedik képzési alkalmára május 18–20-a között került sor. Ez alkalommal nemcsak további érdekes és izgalmas előadásokat hallgathat

Az Erdélyi Politikai Iskola negyedik képzési alkalmára május 18–20-a között került sor. Ez alkalommal nemcsak további érdekes és izgalmas előadásokat hallgathattak meg a program résztvevői, hanem ünnepélyes keretek között átvehették a kurzus sikeres elvégzéséért járó diplomájukat. 

Az első napon Barna Gergő erdélyi szociológus, kampánytanácsadó tartott előadást az erdélyi magyarok helyzetéről a társadalmi és a politikai térben, majd Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, a Migrációkutató Intézet volt főigazgatója, valamint Hollik István politikus, volt országgyűlési képviselő (KDNP) reflektáltak előadásaikban a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokra, valamint az új kormányzati struktúra kialakítására.

A második napon Stephen J. Perkins, a London Metropolitan Egyetem volt dékánja tartott workshopot a hallgatóknak „Reward management” címmel, amely során olyan témákat érintettek, hogy a különböző fizetési és javadalmazási rendszereknek milyen előnyei és hátrányai vannak, milyen aktuális kérdésekkel és problémákkal kell foglalkoznia egy szervezetnek 2018-ban: ilyen például a nők és a férfiak fizetése közötti különbségek, vagy a munkavállalók elköteleződésének növelése, motiválásuk kulcskérdései. A workshopok után Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója tartott előadást Pártkommunikáció témában, majd a program résztvevői egymásnak és egy szakmai értékelő közönségnek előadták saját politikai beszédeiket. A résztvevők által írt és előadott politikai beszédeket Veszelszki Ágnes, retorikakutató, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István, politikus, a KDNP volt országgyűlési képviselője valamint Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója értékelte.

A hétvége utolsó napján Márkus András erdélyi magyar szövegíró, kreatív szakember és kampánystratéga vezette be a hallgatókat a magyarországi választások erdélyi kampányának felépítésébe, majd következett az ünnepélyes diplomaosztó. A képzést sikeresen elvégzők Porcsalmi Bálinttól, az RMDSZ ügyvezető elnökétől; Geréd Imrétől, az Erdélyi Politikai Iskola egyik kezdeményezőjétől; Oltean Csongortól, a MIÉRT elnökétől; valamint Szalai Zoltántól, az MCC ügyvezető igazgatójától vehették át diplomájukat.

 Ezúton is gratulálunk minden végzett hallgatónknak!