Olvasási idő: 3 perc

Az első nap Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója köszöntötte a program résztvevőit a Mathias Corvinus Collegiumban, valamint Frank Spengler, a Konrad Aden

Az első nap Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója köszöntötte a program résztvevőit a Mathias Corvinus Collegiumban, valamint Frank Spengler, a Konrad Adenauer Stiftung képviseletvezetője is beszédet mondott. A nap folyamán több, igazán tartalmas és színes szakmai előadáson vehettek részt a hallgatók.  

Antal Lóránt, az RMDSZ alelnöke Vezetés a politikában és az üzleti életben címmel tartott előadást, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Nők a politikában című előadásában sok, nagyon aktuális kérdést járt körbe kezdve a női kvótától a családanyák karrierlehetőségein át az udvariassági formák megjelenéséig a politikai kontextusban.

A Századvég Alapítványtól Barthel-Rúzsa Zsolt, a kuratórium elnöke, és Hidvégi Áron kövélemény- és piackutatási igazgató érkezett. Barthel-Rúzsa Zsolt a think tankek szerepét mutatta be a polizika és a közvélemény formálásában, Hidvégi Áron pedig a politikai közvélemény-kutatás gyakorlati oldaláról tartott beszámolót. 

Lánczi András a politika és az értelmiség kapcsolatáról, valamint a politikusok és a politika társadalomban betöltött szerepéről adott elő. A nap utolsó előadását Mráz Ágorston, a Nézőpont Csoport vezetője tartotta, amelyben a közvélemény-kutatási elemzések klasszikus hibáit mutatta be a közönségnek.

A napot Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetőjével közös vacsora zárta.

A második napot az Eiffel Palace-ban töltötték a hallgatók, ahol David Venter, a Vlerick Business School professzora, Nelson Mandela egykori tanácsadója tartott számukra egész napos tárgyalástechnika-tréninget. A harmadik napon pedig Surjányi Fanni, az MCC alumnája vitakészség-fejlesztés szemináriumain vehettek részt az Erdélyi Politikai Iskola résztvevői.

Az Erdélyi Politikai Iskola harmadik, budapesti képzési hétvégéjén a résztvevők a Parlamentbe is ellátogattak, ahol Kövér László házelnök úr fogadta őket. Házelnök úr előadást tartott a magyarság jelenéről és jövőjéről a Kárpát-medencében, majd a résztvevőknek lehetősége nyílt feltenni kérdéseiket a témával és az erdélyi magyarság politikai szerepvállalásával kapcsolatban.