Olvasási idő: 3 perc

Igazi közösséggé érett az elmúlt hétvégén megtartott gólyatáborban a Kolozsvári Egyetemi Program csapata.

"Igazi közösséggé érett az elmúlt hétvégén megtartott gólyatáborban a Kolozsvári Egyetemi Program csapata. A tábor legfőbb célja épp a csapatépítés volt, amit több, változatos és szórakoztató program szolgált. Az első estén, az MCC-s hagyományoknak megfelelően, a program szervezői megtanították a hallgatóknak a tábortáncot. Onnantól kezdve, bármikor felcsendült a tábor dala, a résztvevőknek egyből táncra kellett perdülniük. A táncórát követően egy borkóstolón vettek részt az MCC-s gólyák, amelynek keretében lehetőségük volt megízlelni az enyedi borokat, és megismerni Nagyenyed történelmét is. 

A második naptól kezdve a diákok három csapatban mérték össze kreativitásukat és tudásukat a hétvége hátralevő részében: az Ez egy pont csapat, a H.A.L, azaz Huni and the Ladies, valamint a Ke2 (Kettó) csapat. A csapatok első feladata az volt, hogy készítsék el címerüket és írják meg indulójukat. Majd drámajátékra is sor került, ahol a csapatoknak külön-külön egy filmrészletet kellett előadniuk egy egészen más műfajban. Így a nevetés és a jókedv már szombat reggel megalapozta a táborlakók napját, ami a sorversenyekkel csak még inkább fokozódott. Pontokat szerezhettek ügyességi versenyek megnyerésével, kvízzel, és még Activity játékkal is, ahol nemcsak a humorérzéküket és a tudásukat, de az ügyességüket is egyszerre bizonyíthatták. 

A szombat délután során egy budapesti MCC-s diákkkal, Csipak Leventével és az MCC egyik korábbi nevelőtanárával, Boros Andorral, aki ma jogász alumnus beszélgetettünk az MCC által képviselt és teremtett értékekről, oktatásról, lehetőségekről, tervekről. A hétvége utolsó pillanatai is további csapatépítő és szórakoztató programokkal teltek, kihasználva a hétvége utolsó pillanatait. Vasárnap reggel a pontösszesítés és a díjkiosztás után, nem szívesen, de elkezdtünk búcsúzni egymástól, és hazaindulni. 

Azt gondolom, hogy a hétvége valóban elérte célját, hiszen az MCC KEP első évfolyama igazi közösségé kezd alakulni. Bár hétfőtől visszatérünk az egyetemi termekbe és az MCC kurzusaira, a hangulat és az élmények nem halványodnak el. A hétvége alatt már egy jövőbeli tábor képe is megfogalmazódott a fejünkben, amit, reményeink szerint, minél hamarabb megélhetünk."

  Filip Rebeka
MCC Kolozsvári Egyetemi Program első évfolyam
BBTE Kolozsvár, Jogtudományok hallgató