Olvasási idő: 2 perc

Több mint 150 középiskolás diák részvételével tartottuk meg a 2020-as tanév tavaszi szemeszterének nyitó rendezvényét az MCC Középiskolás Programjában.

Több mint 150 középiskolás diák részvételével tartottuk meg a 2020-as tanév tavaszi szemeszterének nyitó rendezvényét az MCC Középiskolás Programjában.

A szakmai napot Györffy Kinga retorikai-storytelling tanácsadó és tréner, egyetemi oktató "Add elő magad! A vibrálóan izgalmas előadás titkai" című prezentációja nyitotta meg, amely a profi történetmesélés eszközeit járta körül, hasznos tippekkel, tanácsokkal látva el a résztvevőket.
Egy rövid szünetet követően Dr. Földváryné Kiss Réka történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökének "Nyitott kérdések, 1956 – A Tóth Ilona-ügy példáján" című izgalmas ismeretterjesztő előadásával folytatódott a szakmai rendezvény.

A délutáni szekcióban több, párhuzamosan futó foglalkozás közül választhattak a diákok.

Akik az angol nyelvtudásukat és kommunikációs képességeiket szerették volna fejleszteni, az Angloville nyelvi sziget nyelvi tréningjeihez csatlakozhattak. Akik történelmi ismereteik bővítésére helyezték a hangsúlyt, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) kutató történészei vezetésével kis csoportos workshopokon vehettek részt. A délután folyamán lehetőségük volt a résztvevőknek arra is, hogy pszichológus trénerek segítségével tanulástechnikai és időmenedzsment foglalkozásokon megismerhessék saját tanulási módszerekeit, és a hatékony jegyzetelés titkát.

A részletes program elérhető ide kattintva.

Fotó: Gyurkovits Tamás, MCC