Olvasási idő: 2 perc

November utolsó hétvégéjén startolt el a Vitaakadémia második évfolyama, amelyen idén 17 szerencsés fiatal fejlesztheti vitakészségét. A hétvége során a résztvevők megismerkedhettek – és az interaktív feladatok révén be is gyakorolhatták – az érvelés alapegységeit, az érv szerkezetét, a tételmondatalkotást, a cáfolatot, kérdéseket, érvelési hibákat, illetve öt különböző vitaműfajban próbálhatták ki magukat vitázóként, vitavezetőként, döntőbíróként és kérdéseket feltevő közönségként.

A hétvége után pedig diákjainkon a sor, hogy megszervezzék önálló vitaalkalmaikat, amelyhez személyes mentorálást kapnak a szervezők részéről, ugyanis minden résztvevőnek személyes mentora van. Legközelebb februárban találkoznak csapatszinten (akár online, akár offline) a következő kontaktalkalmon, ahol az addig szerzett tapasztalataikat vitatják meg – eddigre már legalább egy vitát meg kell szervezniük.

Az első alkalmat Szemere Alexandra, a BME és a Károli oktatója, Surjányi Fanni, az MCC kutatási vezetője tartotta, valamint két tavaly végzett MCC-s kolléga is segítette: Lanku Máté és Szabó Kata.