Olvasási idő: 3 perc

Nagy sikerrel lezajlott az MCC Női Közéleti Vezetőképző Program negyedik és egyben utolsó képzési hétvégéje.

Nagy sikerrel lezajlott az MCC Női Közéleti Vezetőképző Program negyedik és egyben utolsó képzési hétvégéje.

A pénteki napot egy beszélgetés nyitotta, dr. Aczél Petrával, a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet intézetigazgató egyetemi tanárával beszélgethettek a résztvevők Falyuna Nóra, az MCC Női Közéleti Vezetőképző Program vezetőjének moderálása mellett. A beszélgetés három nagyobb téma köré csoportosult: a tudomány szerepe a közéletben, a vezetői szerep a tudományos életben, a női szerepek, valamint a család összehangolása a tudományos és a vezetői szerepekkel.

A beszélgetést követően a résztvevők a képzés ideje alatt, 4-4 fős csoportokban kidolgozott social entrepreneur projektjeiket prezentálták egy háromfős értékelő zsűri és egymás számára. Dr. Hegyi Barbara, az ELTE Informatikai Kar egyetemi adjunktusa és az EIT Digital nemzetközi mesterképzés helyi Innovation and Entrepreneurship koordinátora; Pólya Málna, az MCC Alumnája és Advanced Analitics Consultant at IFUA Horváth & Partners, valamint Kubinyi Márton, az MCC Alumnusa és a Vanessa Research Magyarország Kft. projektmenedzsere adtak értékes visszajelzéseket a résztvevők számára.

A szombati és a vasárnapi napon tárgyalástechnikai készségeiket fejleszthették a hallgatók: Prof. dr. David Venter, tárgyalástechnikai szakember, pszichológus; a Vlerick Leuven Gent Management School professzora, a Harvard Egyetem és az MIT business school oktatója; Nelson Mandela egykori kommunikációs tanácsadója tartott másfélnapos szemináriumot.

Vasárnap délután tartottuk meg a képzés záróeseményét, az oklevelek ünnepélyes átadását. Mind a 16 résztvevő sikeresen elvégezte a képzést, diplomájukat dr. Illés Boglárkától, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárától; dr. Szalai Zoltántól, az MCC ügyvezető igazgatójától, és Falyuna Nórától, az MCC Női Közéleti Vezetőképző Program vezetőjétől vehették át.

Dr. Szalai Zoltán nyitotta meg az eseményt köszöntőjével, amelyben reflektált a képzés jellegére és céljaira, gratulált a résztvevőknek, és kiemelte a képzéssel kialakult közösség fontosságát. Dr. Illés Boglárka köszöntőjében a nők javuló munkaerőpiaci helyzetéről, és arról a kihívásról beszélt, amely a munka és a magánélet összehangolásából fakad.

Az eseményről részletesebb beszámoló ITT , illetve az M1 Híradójában 5:22–6:17 perc között tekinthető meg.