Olvasási idő: 2 perc

A veszprémi hatodikos évfolyamot idén helyileg szervezett FIT-táborba kísérték el a kollégák. A Bakony szívében Ugodon található Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola adott szállást a csapatnak.

A kirándulás első napján a Hubertlaki tanösvény túrán vett részt a csoport, ahol alaposabban megismerhették a Bakonyt és annak élővilágát egy túravezető segítségével. A túra után pont belefért a délutánba egy kis sportolás még a varázslatos környezetben. A másnap is különleges programokkal volt kitöltve, tudományos pancsoláson vettek részt a gyerekek, a Gerence-patak vízét vizsgálhatták meg. Ezt egy kis íjászkodás követte, majd mivel eleredt az eső, így a tervezett programok helyett spontán csapatépítős feladatok színesítették a délutánt. Határok nélkül tervezhettek kreatív ping-pong pályát, melyen versenyezhettek is párosban egymás ellen. Nem hiába járt városi rendezvényünkön ebben az évben Jónyer István világbajnok asztaliteniszező: itt hagyta diákjainknak a ping-pong iránti kreativitását. A hangulat fokozása mini disco-val folytatódott.

A tábor záró napján, a csodás helyszíntől elköszönve, a csapatbusz megállt a Pannon Csillagdában, ahol előadásokon vehettek részt a gyerekek, majd a naptávcsövet is kipróbálhatták. Majd a Szent Mauríciusz Monostor programjai közül a könyvkötést és a kincskeresést próbálta ki a csapat. Mindenki saját készítésű kiskönyvével térhetett haza.

Így már a veszprémi központ minden FIT-es diákja kivehette a részét a nyár adta MCC-s lehetőségekből. Legközelebb ősszel találkoznak a központtal és a kollégákkal.