Olvasási idő: 2 perc

Idén tízedik alkalommal rendezi meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Konrad-Adenauer-Stiftung az MCC Summer Academy-t. Az augusztus 12. és 22. között tartó tíznapos nyári egyetemen – a hagyományokhoz híven – most is a diákoké a főszerep, akik nemcsak a szervezés, de a helyszíni feladatok során is kiválóan teljesítenek.

Az alapítvány képzési rendszerének 2011 óta szerves részét képezi az MCC Summer Academy, amelynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a tudásbővítésre, valamint a nemzetközileg fontos és aktuális kérdések megvitatására, megértésére.

A program egyedülálló lehetőséget kínál a világ minden tájáról érkező résztvevőknek, hogy a kurzusok, műhelymunkák során, az MCC oktatóinak  segítségével elmélyítsék tudásukat egy-egy témában. A különböző szakmai és szabadidős tevékenységek pedig remek kapcsolat- és közösségépítési lehetőséget jelentenek  a  magyar fővárosban, Budapesten.

Az üzleti fókuszú nyári egyetem idén a „Value-Creating Development” (értékteremtő fejlődés) átfogó témája köré épül,  a résztvevők számos érdekes előadást hallgathatnak külföldi és magyar szakértőktől egyaránt, többek között egy Cambridge-i Egyetemről érkező professzortól, valamint a Google egyik munkatársától.

A nyári egyetemen az érdeklődők olyan területekkel ismerkedhetnek meg, mint például a robotizáció, az élelmiszeripar, az adatvédelem, internet és közösségi média, valamint az energiabiztonság. A program részeként a jelentkezők megtekinthetik Budapest legszebb látványosságait, részt vehetnek az augusztus 20-ai ünnepségen, betekintést nyerhetnek a magyar kultúrába, de a Paksi Atomerőműbe is ellátogatnak, miközben felejthetetlen élményekkel és nemzetközi barátságokkal gazdagodnak.

A programról további részletek itt olvashatóak:
https://summeracademy.mcc.hu/