Olvasási idő: 2 perc

A Kárpát-medence vezető tehetséggondozó intézményeként különös gondot fordítunk oktatási és nevelési munkánk összehangolására, a legkorszerűbb tanuláskutatási eredmények becsatornázására mindennapi működésünkbe.

A Mathias Corvinus Collegium az elmúlt években indított új képzési központjaival Kárpát-medencei hatókörű tehetséggondozó intézménnyé emelkedett. Oktatási portfóliónk is folyamatos bővült, minden helyszínen elérhetővé vált a Középiskolás Programunk, és posztgraduális képzéseink palettája is színesedett. Tehetséggondozó munkánkat új háttérintézetek is segítik, ilyen a Tanuláskutató és az Ifjúságkutató Intézet is.

Célunk, hogy minden képzési szinten és helyszínen azonosan magas minőségű tehetséggondozó tevékenységet folytathassunk, aminek elvi, eszmei és módszertani alapjait az Oktatási és Nevelési Stratégia rögzíti.

Az Oktatási és Nevelési Stratégia intézményünk képzési szintjein működő oktatási alapelveket és képzési struktúrát foglalja össze, hozzákötve a képzési portfólió fejlődésével párhuzamosan a legkorszerűbb módszertanon alapuló új irányokat is. Hiszünk abban, hogy tehetséggondozó intézményként feladatunk a teljes személyiség fejlesztése, az egyéni kiteljesedés segítése, így a Nevelési Stratégia rögzíti a közösségi szinten és egyénre koncentráltan megvalósuló személyiségfejlesztési alapelveinket, céljainkat és értékeinket.

A most, nyilvánosan is elérhető dokumentum folyamatosan frissül.