Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium egyik legrégebbi vidéki képzési központjának Fiatal Tehetség Programja Szolnok Város Ifjúságáért Díjban részesült. A díjat Szalay Ferenc polgármester és Suki Ottó Kristóf diákalpolgármester, a szolnoki MCC Középiskolás Program diákja, Szőllősi Kata diákpolgármester és Horváth Attila, a Városi Diáktanács elnöke adta át.

A Szolnok Város által odaítélt elismerést ünnepélyes keretek között, kollégái kíséretében vette át Bernáth Orsolya képviselet-vezető a március 15-i városi megemlékezésen. A díj oklevélből, képzőművészeti alkotásból és pénzjutalomból állt.

Az ünnepi műsor és díjátadó után a központ dolgozói koszorúval tisztelegtek az 1948/49-es szabadságharc hősei emléke előtt a Szolnok főtéren található Kossuth emléktáblánál.

A szolnoki képzési központ 2015-től kezdte meg működését a jászsági megyeszékhelyen az általános iskolásoknak szóló FIT Programmal. Első diákjaik már egyetemisták. A Programot évről évre túljelentkezés jellemzi. A szombati képzések mellett az MCC-s diákok hétköznaponként nyelvi kurzusokon, valamint nyári táborokban és kirándulásokon vehetnek részt térítésmentesen. A szolnoki csapat a megyeszékhely kulturális életében is aktív szerepet vállal, rendszeres kiállítói a városi eseményeknek.

A Fiatal Tehetség Program képzései jelenleg huszonöt városban érhetőek el Magyarországon és Kárpát-medence magyarlakta településein.