Olvasási idő: 3 perc

A 2018. október 5–7-ei hétvégén tartottuk meg a Női Közéleti Vezetőképző Programunk első képzési hétvégéjét Szilvásváradon.

A 2018. október 5–7-ei hétvégén tartottuk meg a Női Közéleti Vezetőképző Programunk első képzési hétvégéjét Szilvásváradon. A pénteki megnyitón Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, illetve Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Államtitkár asszony beszédében kiemelte, hogy ugyan jelentősen nőtt a nők munkaerőpiaci helyzete, a nők közéleti jelenlétét tekintve Magyarország még nincs a lista élén. Ezért tartották fontosnak, hogy Magyarországon legyen egy olyan képzési program, ahol a közélet iránt érdeklődő nők praktikus ismereteket szerezhetnek és közösséget alkothatnak. 

Szalai Zoltán elmondta, hogy az intézmény célja, megtalálni, felkarolni és támogatni azokat a fiatalokat, akik szűkebb és tágabb környezetükért, közösségükért szeretnének tenni. Az MCC missziójához jól illeszkedve kezdett bele a Női Közéleti Vezetőképző Program koncepciójának kidolgozásába, majd a program elindításába, hisz fontosnak tartja, hogy erről az ügyről is tudatosan gondolkozzunk. 

A megnyitó beszédek után Novák Katalin további előadást tartott a hallgatóknak Nők a közéletben címmel, amelyben Államtitkár asszony saját tapasztalatairól mesélt, a résztvevők pedig nagy érdeklődéssel tették fel számos kérdésüket az előadónak. 

A hétvége második napján a tárgyalásé és a meggyőzésé volt a főszerep: Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem egykori rektora a meggyőzés művészetébe vezette be a hallgatókat, majd Kis-Dörnyei Márton, az MCC alumnusa, a Harvard Egyetem kutatási asszisztense tárgyalástechnikai tréninget tartott nekik. 

A harmadik napon pedig a program szervezői, Falyuna Nóra, a program vezetője, és Kubinyi Márton, az MCC posztgraduális programjainak menedzsere egy prezentációs workshoppal zárta le a hétvégét.

A megnyitó hétvégéről beszámolt többek között az M1 Híradója (18:34 percnél kezdődik a riport), a Mandiner, az Origó és a Magyar Hírlap is.

A sikeres hétvége után további lelkesedéssel várjuk a program folytatását. 

A képzésről további információk a programleírásnál olvashatók.