Olvasási idő: 2 perc

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának dékánja, dr. Tonk Márton, valamint a Mathias Corvinus Collegium (MCC) ügyvezetőigazgató-helyettese

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának dékánja, dr. Tonk Márton, valamint a Mathias Corvinus Collegium (MCC) ügyvezetőigazgató-helyettese, Lánczi Péter október 26-án írta alá azt az együttműködési szerződést, amely a tehetséges diákok felkarolását, nevelését és oktatását célzó tevékenységet támogatja.

Minden közösség számára cél, hogy fiataljaiból felelős, értelmes felnőttek váljanak. Fontos tehát, hogy a szervezetek és a felsőoktatási intézmények segítsék fejlődésüket, felkarolják a tehetséges fiatalokat, akik a jövő vezetői lehetnek. 

A Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézményként támogatja a tehetséges diákokat – szociokulturális helyzetüktől függetlenül – a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével. Ettől a céltól vezérelve a Sapientiával kötött együttműködés alapja a kölcsönös szakmai segítség. Mivel az MCC fontosnak tartja, hogy a tehetséges fiatalokat már egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt felkarolja, a partnerség keretében a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara helyet és infrastrukturális hátteret biztosít az MCC Középiskolás Program hétvégi rendezvényeinek, valamint az intézmény egy-egy oktatója előadóként is részt vállal ezeken az eseményeken.

A Sapientia más módon is bekapcsolódik az MCC programjaba, a 2017/2018-as tanév során például a Mathias Corvinus Collegium Problema Solvenda országos esetmegoldó versenyének elődöntőjében és döntőjében zsűriként is részt vesz az intézmény.

Az együttműködés részleteiről további információk olvashatók, valamint a szerződés aláírásáról képek megtekinthetők a Sapientia EMTE honlapján.