Olvasási idő: 3 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Női Közéleti Vezetőképző Program 19 végzett hallgatója vehette át az oklevelét a napokban rendezett diplomaosztón.

A 2018 őszétől működő képzést olyan 18 és 36 év közötti, magyar és angol nyelvtudással rendelkező, fiatal nők számára kínálják, akik ambíciót éreznek a közéleti és vezetői szerepvállalásra, és érdeklődéssel fordulnak a közéleti, politikai témák iránt.

Az MCC három évvel ezelőtt indította el Női Közéleti Vezetőképző Programját a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával, valamint Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős tárca nélküli miniszter fővédnökségével. Eddig két évfolyam végezte el a képzést: a 2018/2019-es évfolyamon 16 fő végzett, a 2019/2020-as évfolyamon 18 hallgató kapott diplomát. Az idei évfolyamhoz több mint 200 jelentkező közül választották ki a képzés 19 résztvevőjét, akik a 4 képzési hétvégén mintegy 60 órányi gyakorlati és elméleti foglalkozásban részesültek. A programban 39 előadó, köztük 11 angol nyelvű szakember vett részt. A június 26-i diplomaosztón az immáron harmadik évfolyam 19 hallgatója vehetett át oklevelet.

A képzési hétvége első napján Hal Melinda pszichológus, közgazdász, az MCC Test és Lélek Műhely vezetője tartott egy workshoppal egybekötött előadást a résztvevők számára a vezetői döntés és a politikai pszichológia témakörében. A második napon került sor a diplomaátadóra, az okleveleket Szalai Zoltán az MCC főigazgatója, Czakó Borbála, a Hungarian Business Leaders Forum tiszteletbeli elnöke és Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár adta át a képzést sikeresen teljesítőknek. Elhangzott, hogy a közeljövőben várhatóan tovább növekszik az igény a rendezett, inspiráló, előremutató vezetői felkészítésre, ahogy egyre több nő gondolja úgy, hogy kipróbálja magát a közéletben is és képességeit, meglátásait a közösség érdekében kamatoztatja. A program keretében 5 kiemelkedő projektmunka is született, amelyek közösségünk aktuális kihívásaira adnak megvalósítható válaszokat a zöld energia, az okos város, a cyber security, a digitális műveltség és fiatal munkaerő témákban. Ezeket a diplomaosztón be is mutatták a végzett hallgatók. A képzés hat hónapos csapatmunka eredménye, a résztvevők magas fokú érzékenységgel, nyitottsággal és tenni akarással vágtak neki egy-egy probléma feldolgozásának. A projektfeladatok bizonyítják, hogy a jelen és a jövő problémáira érdemes és szükséges is válaszokat keresni, működőképes megoldásokra törekedni. 

A videó ITT tekinthető meg.

A Női Közéleti Vezetőképző Programról további információ itt található:

Fotó: Réthy Dávid