Olvasási idő: 3 perc

Idén kétszer annyi fiatal venne részt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programjában, mint tavaly. Az intézmény április 18-ig fogadta a budapesti felsőoktatási intézményekben egyetemi alap- vagy osztatlan képzésben tanuló első- vagy másodéves hallgatók jelentkezését a Jogi Iskola, a Média Iskola, a Közgazdasági Iskola, a Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, a Történelem- és Társadalomtudományi Iskola és az MCC-Mindset Pszichológia Iskola képzéseire. A végzős középiskolásokat megszólító Juniorképzésre június 25-ig lehet beadni a jelentkezést.

Még soha nem jelentkezett ennyi diák az MCC-be, mint 2021-ben – ez derül ki az intézményhez érkezett felvételi kérelmek számából. A jelentkezési időszak az év elején indult. A felvételik most zajlanak, a hallgatóknak írásban és szóban is bizonyítaniuk kell.  A felvételi folyamattal kapcsolatos további információk a www.mcc.hu oldalon olvashatók.

„Az MCC ott kezdődik, ahol a felsőoktatás véget ér”

Az Egyetemi Program az MCC képzéseinek zászlóshajója, amely a felsőoktatásban tanuló elsőéveseknek meghirdetett, egyéves Juniorképzésből, a másod- és harmadéveseknek szóló, kétéves iskolarendszeri képzésből és a mesterképzésen lévőket célzó, szintén kétéves Vezetőképző Akadémia kurzusaiból áll.  A diákok tanulmányaik során folyamatos mentorálásban részesülnek, az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodnak. Neves külföldi professzoroktól, szerzőktől, vállalati és kormányzati döntéshozóktól hallgathatnak előadásokat, emellett hazai és külföldi ösztöndíjakra pályázhatnak. A Program által kínált lehetőségekről bővebben itt lehet tájékozódni.

Zajlik a felső tagozatos diákok és középiskolások toborzása is

Az MCC nem csupán az egyetemista fiatalok jelentkezését várja. Azok a középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok, akik a budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatóiként kívánják tanulmányaikat megkezdeni, 2021. június 25-ig jelentkezhetnek az MCC Juniorképzésére. A felső tagozatos diákok számára komplex tehetséggondozást kínáló Fiatal Tehetség Program (FIT) a főváros mellett vidéki és határon túli központjaiban is várja augusztus 30-ig a 4. osztályos diákok jelentkezését a szeptembertől induló képzéseire. A programra a fit.mcc.hu oldalon lehet jelentkezni. A Középiskolás Program (KP) június 13-ig fogadja olyan hazai és határon túli 9–12. évfolyamos középiskolások jelentkezését, akik tovább mélyítenék tudásukat, megalapozva ezzel későbbi tanulmányi előmenetelüket, karrierépítésüket. A Középiskolás Programról a program honlapján olvasható bővebb információ. A felvételi kiírás itt tekinthető meg.

A Mathias Corvinus Collegium idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az intézmény 2021 októberéig 17, a következő öt évben Kárpát-medence-szerte 35 magyarlakta településen lesz jelen képzéseivel. A jövőben 3500 általános iskolás, 4000 középiskolás, 1500 egyetemista és 500 egyéb programokban részt vevő fiatal számára nyújt majd fejlődési lehetőséget.