Olvasási idő: 2 perc

Játszva tanulás, élményprogramok, értékalapú oktatás, egyéni kiteljesedés – ezt nyújtja egyedülálló oktatási programjaival a Mathias Corvinus Collegium. A tehetséggondozó intézmény kaposvári képzési központja január 15-ig még várja a a Fiatal Tehetség Program (FIT) iránt érdeklődők jelentkezését.

Már 2015 őszén elindította iskolán kívüli, ingyenes tehetséggondozó programját az általános iskola felső tagozatos diákjai számára az MCC. A Fiatal Tehetség Program felébreszti a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra, segíti tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket.

2023 őszétől már Kaposváron is elérhető a FIT Program, melynek köszönhetően a Somogy vármegyei diákok is részesülhetnek az egyedülálló képzési lehetőségben. Az MCC kaposvári képzési központja a városcentrumban található Együd Árpád Művelődési Központ (Agóra) épületében várja az új tehetségeket.

A fiatalok növelhetik motivációjukat, önbizalmukat, és egy rendkívüli csapatban köthetnek barátságokat. A FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak a pénzzel bánni, megismerhetik a drónok működését, kipróbálhatják magukat csillagászként, robotokat építhetnek, látványos kémiai kísérleteket végezhetnek, valamint a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek. A FIT az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként szombaton személyes jelenlétet igénylő, játékos foglalkozásokra épül. A képzések mellett neves szakértők és szakpszichológusok segítik a tehetségfejlesztő munkát. Az MCC a gyermekek szüleivel és pedagógusaival is szoros kapcsolatot ápol, rendszeresen előadásokat, szakmai összejöveteleket szervez számukra.

A kaposvári MCC rendkívüli csatlakozási lehetőséget hirdetett a programhoz: aki lemaradt volna a nyári időszakban, most bepótolhatja a FIT online jelentkezési felületén 2024. január 15-ig. A kiválasztás időpontja: 2024. január 26.

Bővebb információ: https://fit.mcc.hu