Olvasási idő: 4 perc

Egyetemisták jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC), amelynek Egyetemi Programja Budapest mellett Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Győrben is elérhető. A Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményében működő hat iskolába (Jogi Iskola, Közgazdasági Iskola, MCC-Mindset Pszichológia Iskola, Média Iskola, Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, Társadalom- és Történelemtudományi Iskola) felvételt nyert hallgatók egy szakmailag kiváló, motiváló és összetartó közösséghez csatlakozhatnak. A budapesti képzésre március 15-ig, míg a vidéki központok képzéseire április 16-ig lehet jelentkezni.

Egyedülálló, személyre szabott képzés

Az immár több mint 7000 hallgató képzését végző, idén 27. éve működő Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely az ország határain kívül is ingyenes tehetséggondozó foglalkozásokat biztosít a legtehetségesebb magyar fiatalok számára. Az MCC Egyetemi Programja (EP) Európában is egyedülálló, a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést végez, és iskolánként, valamint szakterületenként elméleti és gyakorlati ismeretekkel egyaránt támogatja a hallgatók karrierútját.

Egyre többen vesznek részt a programban

Az EP képzéseire az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, jelenleg több mint 450 egyetemista diák tanul az intézményben. Az MCC képzései jelenleg 15 magyarországi és 9 külhoni településen érhetők el, így több mint 7093 diák számára nyújt fejlődési lehetőséget az alapítvány. Néhány éven belül 35 helyszínen 10 000 magyar tehetség képzése valósulhat meg.

Kik jelentkezhetnek?

Az intézmény mindazon, első egyetemi évüket a 2022/2023-as tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését várja, akik az adott régió valamely felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Az MCC célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat felelősen gondolkozva idehaza, az országért és szűkebb környezetükért kamatoztathassák. Az intézmény szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását: a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

Az EP hallgatói külföldön is tapasztalatokat szerezhetnek

A Mathias Corvinus Collegium egyedülálló tehetséggondozási programja hallgatóit a tanulmányaik során mind tanulmányi, mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. A nemzetközi ösztöndíjrendszerének köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytatják, képzéseken, konferenciákon, rövidebb vagy hosszabb távú tanulmányi- és kutatási programokban is részt vehetnek. A fiatalok többi között az európai uniós intézményeket és döntéshozatali folyamatot is megismerhetik az MCC nemrégiben nyílt brüsszeli központja révén. A képzések során a hallgatókat elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók és előadók oktatják. Az intézmény lehetőséget teremt a karrierút tudatos építésére, a szakmai kapcsolatok bővítésére, de ezen túl pedig izgalmas közösségi programokat szervez és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít. 

Felvételire az alábbi linkeken lehet jelentkezni: 
https://feliratkozas.mcc.hu/hu/iskolak-felveteli-jelentkezes-2023
https://feliratkozas.mcc.hu/hu/iskolak-felveteli-jelentkezes-2023-videk

További információ a képzésekről és az iskolákról: 
https://mcc.hu/iskolak