Olvasási idő: 2 perc

Az idei évben is megtartotta az MCC szolnoki képzési központja a megye általános iskolai és középiskolai tanárainak a már hagyományosnak számító Pedagóguskonferenciáját a fenti témakörökben.

A szolnoki központ képzési portfoliójának bemutatása után Fegyverneki Gergő, középiskolai tanár és digitálispedagógia-oktató beszélt az IKT eszközök kreatív tantermi felhasználásáról. Olyan jó gyakorlatokat hozott, melyet munkája során ő is használ. Természetesen mindezt olyan humoros köntösben, hogy a hallgatóság végig nevette az előadást. Többen kifejezték, hogy sajnálhatják azok a kollégáik, akik lemaradtak ezekről a hasznos információkról. Gergő ezeket a példákat hazai és nemzetközi kutatásokkal is alátámasztotta.

Az előadás második felében kicsit komolyabbá vált a hangulat, ugyanis a diákokat és a pedagógusokat is érintő kiégés volt a téma Jagodics Balázs előadásában. A téma azért is volt figyelemfelkeltő, mert eddig szinte alig olvashattunk a diákok kiégéséről, azonban itt is bizonyítják kutatások, hogy egyre inkább érintett ez a korosztály is. Egy jó pedagógus sokat tehet azért, hogy ezt felismerje, illetve tegyen ellene. A megoldás az, hogy mindenki megtalálja a saját örömforrását.

Az esemény alatt kiállította eszközparkját a Mentális Edzőterem is. A képzési központ célja, hogy ősszel még közelebbről megismertesse a pedagógusokat ezekkel az eszközökkel egy kisebb létszámú workshop keretében.